П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
28 Квітня 2017

ТАНЦІ ІЗ ЗІРКАМИ: ЯК НАВЧИТИСЬ ТАНЦЮВАТИ ЗА ГОДИНУ?

Амадор Лопес

Після виснажливого рекорду зі скакалками суботній вечір 22 квітня обіцяв відпочинок для кам’янчан, бо ж програма турсезону налічувала немало розважальних заходів. Із надією добряче розслабитися я пішла туди, звідки доносилася гучна і весела музика – до Ратуші. З величезних натовпів різноманітних танцювальних колективів зрозуміла, що суботня активність ще далеко не завершена, і відпочинку найближчим часом не передбачається.

Лунають фанфари, світло прожекторів плавно переходить у центр сцени, а ведуча з нотками офіціозу анонсує всіх зіркових гостей, які помалу починають виходити на сцену. Справжні метри танців і співів – українсько-венесуельський хореограф та співак Амадор ЛОПЕС разом з учасником шоу-балету «Rumbero’s» Олегом Серафіном, український танцівник, суддя телевізійних проектів «Танцюють всі» та «Україна має талант» Влад ЯМА, соліст гурту «Lumiere» і учасник «Х-фактору» Роман ВЕРЕМЕЙЧИК, а також учасник прем’єрного шоу «Голос країни» і золотий голос Грузії в Україні Шмагі ТАГІАШВІЛІ. Всі вони приїхали як журі на запрошення директора фестивалю Віти САВІНСЬКОЇ, аби оцінювати здібності юних танцівників, вокалістів і музикантів у рамках ІІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу мистецтв «Перлина Поділля».

Близько півтори тисячі перлів із 18 областей України з’їхалися, щоб продемонструвати свої вміння. Серед призів: 18 сертифікатів на знижку до участі у Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Зірки Албени», що відбудеться у Болгарії, 5 повербанків (Олена Велічук із Херсона, колектив «ОКЕЙ» із Луганська та інші), Кубок «Зірка танцполу» (Влад Святий, який, до речі, нещодавно за результатами кастингу вийшов до фіналу «Україна має талант. Діти»), гіроборд і Кубок Влада Ями (Карина Гончарук), телевізор і Кубок Амадора Лопеса (колектив «Аджанта»). Головну нагороду – гран-прі (10 тис.грн.) – отримав колектив «Абра».

МАЙСТЕР-КЛАС ПО-АМАДОРСЬКИ

Танцями я раніше не цікавилась та й обізнана в них ніколи не була, але щойно на сцену вийшов запальний Амадор Лопес разом із Олегом Серафіном – навіть моє нетреноване тіло просилося до танцю. Взявши в руки мікрофон, Амадор впевнено та вправно розпочав танцювальний майстер-клас для величезної публіки (особливо для наймолодших). За годину танцювати навчилися навіть такі «професіонали», як я. Крім майстер-класу, хлопці професійно заспівали декілька пісень, кожну з яких доповнювали цікавими танцювальними постановками, а під час селфі- та автограф-сесії вони поділилися враженнями від міста та розкрили кілька секретів успіху.

– Амадоре, Ви вперше приїхали до Кам’янця-Подільського. Які Ваші враження від міста, від його жителів і загалом від атмосфери?

– Мені сподобалось у вас, Кам’янець – «гаряче» місто. Тут я відразу відчув себе комфортно. Скажу, що вражений кількістю танцювальних колективів. Багатьох юних танцівників я бачу на великій сцені через 5-10 років, бо потенціал є. Але ніколи не можна зупинятись на досягнутому, завжди потрібно вдосконалюватись і вірити в себе.

– У тридцять чотири Ви – майстер спорту з фехтування, спортивний лікар, танцюрист-хореограф, співак тощо. Всіх досягнень не перерахувати. Не менш важливе з них – скинуті за 2 місяці 15 кілограмів. У чому секрет успіху, як швидко схуднути, і коли Ви взагалі спите?

Володарі гран-прі - колектив «Абра»– Пишаюся цим, тому що всі досягнення пройшли через мою працю, як кажуть, до сьомого поту. Мені важко було пробитися у фехтуванні. Тренувався по три рази на день: вранці, вдень і ввечері. Крім цього, навчався, закінчив Інститут фізкультури із червоним дипломом. Паралельно працював уночі у клубах, викладав латиноамериканські танці й танцював зі своїм шоу-балетом. Прокидався о шостій ранку, їхав на тренування, потім – на дев’яту в інститут. Весь час ставлю перед собою мету і досягаю. Жодних секретів немає – потрібно правильно харчуватись, частіше усміхатись і постійно танцювати. Та й ні для кого не секрет, що я створив свою авторську фітнес-програму «Rumba’s», яка складається з аеробних і силових тренувань із власною вагою, танцювальних рухів і кричалок, які розвивають діафрагмальне дихання та сприяють емоційному звільненню.

– Віднедавна Ви разом із паном Олегом позиціонуєте себе не лише як танцюристи-хореографи, а й як співаки. У чому ж ідея шоу-балету «Rumbero’s», і чи плануєте в майбутньому співпрацю з українськими продюсерами? Чи, можливо, хотіли б взяти участь у «Євробаченні»?

– Не хочу залежати від якогось продюсерського центру, який мені казатиме: «Ти будеш одягатися так, ходити будеш так». Я сам собі продюсер. Ідеї гурту насправді немає, ми просто хочемо донести людям позитив і влаштувати свято для кожного, щоб люди завжди усміхались, хотіли танцювати і, найголовніше, жити.

Олег: – Насправді ми ростемо і розвиваємось. У найближчих планах – зйомки нового кліпу, запис нової пісні, а ще великий тур Україною, тому думаю, що наша участь у «Євробаченні» – попереду.

– Амадоре, вже понад 10 років Ви проживаєте в Україні. Яка улюблена страва, пісня? Що взагалі подобається в Україні?

– Україна – це моя улюблена країна, але серце розділене навпіл, бо люблю й рідну Венесуелу. Знаєш, чому я так люблю Україну? Тому що українці, як і я, люблять і співати, і танцювати, і пити, і гуляти. Вони вміють це добре (сміється). Відчуваю себе тут, як удома. Люди дуже теплі, добрі, запальні. В мене є багато українських пісень, які не просто люблю чи співаю – вони в моїй душі, в моєму серці, але улюблена – «Чорнобривці». А щодо їжі – це все моє. Я багато чого люблю: і деруни зі шкварками, і борщ зі сметаною, і вареники з капустою…

Я можу продовжувати цей список до завтра.

Олег: – Буває, що ми влаштовуємо вечірки з шоу-балетом, куди сходиться весь колектив (10-15 людей), і кожен готує та приносить якісь свої страви. Амадор куховарить свої національні венесуельські смаколики. Проте таке у нас нечасто, бо всі дотримуємося режиму, правильного раціону, а інколи взагалі не встигаємо їсти, бо ритм життя у колективу скажений.

БЛИСКУЧА ГОЛОВА І БЛИСКАВИЧНІ НОГИ:

Влад ЯМА 
ЗНОВУ В КАМ’ЯНЦІ

Закінчивши фотографуватись із привабливими венесуельсько-українськими зірками, я, звичайно ж, вирушила на пошуки не менш відомого танцюриста – Влада Ями. Змерзлий від квітневої вечірньої прохолоди, голомозий Яма все дужче натягував кепку, тупцював і стрибав на сцені разом із кожним переможцем, аби не тільки зігрітись, а й розділити радість учасників. На перший погляд, Влад здавався надто серйозним і самовпевненим, але в інтерв’ю для шоу «Відділ Кадрів» він розвіяв усі негативні враження і виявився приємним співрозмовником із чудовим почуттям гумору.

Влад Яма– Владе, Ви молоді, а у Вас за плечима вже низка перемог в українських і міжнародних змаганнях, досвід викладача хореографії, актора в танцювальному мюзиклі. Не набридли ще танці? І що стало поштовхом до такого вибору?

– Я люблю танці. В танці завжди є куди удосконалюватися, завжди можна зробити крок убік і спробувати щось нове. В танці можна розвивати себе все життя. Насправді просто одразу відчув, що в мене виходить. Але батько розповів історію. Коли мені було чи то 4, чи то 5 років, ми несподівано потрапили на конкурс бального танцю, і я там просидів цілий день, а тато не міг мене звідти витягнути. І якісь такі відчуття, яскраві миті в мене залишилися, мабуть, тому захотів це повторити.

– Напевно, у Вашому житті були моменти, коли хотілося експериментувати. Що найбільше запам’яталося. І чи плануєте спробувати себе в якихось інших сферах? Може, ми побачимо Влада Яму, який співає?

– Якщо експерименти – то більше із зачіскою (сміється). До речі, коли поголився вперше – мерзнув усю зиму, від незвичної для мене «зачіски» було дуже холодно, тому я цілодобово ходив у шапці. Проте десь через півтора року зрозумів, що насправді це було стильно, і почав голитися свідомо. Щодо співів: тільки-но відчую в собі сили, відчую, що я і за допомогою голосу можу приносити людям радість та задоволення, то вийду на сцену. Поки все не так добре, як хотілося б, тому вийду на сцену лише тоді, коли зрозумію, що можу співати наживо.

– Нещодавно Ви засвітилися у незвичному амплуа, оскільки стали зірковим гостем гумористичного шоу «Ліга сміху». Плануєте надалі пов’язувати життя з гумором?

– Я поважаю гумор, мені дуже подобаються якісні талановиті жарти. В дитинстві навіть трохи мріяв грати у якійсь команді КВК, але ці мрії закінчилися десь у 8 класі. А загалом ставлюсь до гумору добре, особливо, якщо він класний.

– Чи є у Вас якісь секрети привабливості? І взагалі, як би Ви описали «рецепт успіху» від Влада Ями?

– Привабливість для кожного своя. Хтось скаже, що я худий, як стручок, а хтось – навпаки, що стрункий. Секрети такої стрункості прості. Один із них – зранку варені яйця (але тільки білок) і каша (рис, гречка чи вівсянка), а ввечері не їсти багато жирного і вуглеводів. Ну, і, звичайно ж, трохи рухатись, бо без цього ніяк. Щодо успіху – я завжди прагнув займатися лише тим, що до душі, тим, що подобається. І навіть якщо сумнівався, вийде чи ні, все одно продовжував. Це і є рецепт успіху від мене – не зупинятися на досягнутому, йти вперед і слухати голос серця.

Ольга БАНАХ.