П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
5 Травня 2017

72 РОКИ ПОТОМУ

Уже минуло 72 роки відтоді, як перемогою над нацизмом завершилася Друга світова війна.

72 РОКИ ПОТОМУ

За даними Українського інституту національної пам’яті, в результаті бойових дій в Україні було зруйновано понад

700 міст і містечок, десятки тисяч сіл. Київ знищено на 85%, Харків – на 70%, великої розрухи зазнали Дніпропетровськ, Запоріжжя, Полтава, повністю знищено Тернопіль.

Було зруйновано 2 млн. будинків, унаслідок чого понад

10 млн. людей залишилися без даху над головою. Загалом ма­теріальні втрати України під час війни оцінюють у 285 млрд. крб., або 100 млрд. доларів за тодішнім курсом валют.

Загальні втрати України в Другій світовій війні оцінюються у 8-10 мільйонів життів, із них 250 тисяч подолян. 6495 військових загинули під час визволення Кам’янця-Подільського.

Цими днями Кам’янеччина згадає полеглих у боях Другої світової.

Громада району сьогодні, о 10.00, збереться на мітинг біля меморіального комплексу загиблим воїнам у с.Довжок. А в різних мікрорайонах міста до меморіальних знаків і могил полеглих буде покладено квіти.

9 травня, об 11.00, у сквері Танкістів відбудеться мітинг-реквієм, приєднатися до якого запрошують усіх охочих кам’янчан.

Із нагоди відзначення Дня Перемоги 9 Травня у Кам’янці-Подільському ветеранам Другої світової безкоштовно надаватимуться послуги з пасажирських перевезень міським транс­портом загального користування.