П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
5 Травня 2017

ЛІТО ПОЧНЕТЬСЯ З НОВИХ ТАРИФІВ

Минуло всього три місяці відтоді, як кам’янчани дізналися про підвищення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, а також на послуги ДП «Теп­ловода» з техобслуговування внутрішньобудинкових мереж. І ось знову нові ціни.

Тоді в рішенні виконкому міськради нові тарифи назвали відкорегованими в частині підвищення мінімальної заробітної плати, вартості електроенергії та пально-мастильних матеріалів.

Учора виконком міськради знову встановив нові тарифи з вищезгаданих послуг, котрі наберуть чинності з 1 червня.

Як пояснили в мерії, цей крок викликаний Постановою Кабміну №869, згідно з якою тарифи на утримання будинків, споруд та прибудинкових територій повин­ні розраховуватися побудинково. До цього часу в комунальних підприємствах діяв середньозважений тариф у відповідності до класу будинку.

«З першого ж дня літа навіть два сусідні будинки, які обслуговує одне і те ж саме комунальне підприємство, платитимуть по-різному. Залежить складова тарифу від різних чинників: площі прибудинкової території, покрівлі, наявності ліфтів тощо, – йдеться в повідомленні прес-служби міськради. – Так, наприклад, якщо раніше для будинків 2 класу, які обслуговує КП «Добробут», діяв середньозважений тариф 1,5262 грн./кв.м., то відтепер мінімальна плата, яку платитимуть мешканці, становитиме 1,6213 грн., а максимальна – 2,0328 грн.».

Так само диференційовано для кожного будинку, згідно з тією ж Постановою Кабміну, викон­ком визначив ціни на послуги ДП «Тепловода» з техобслуговування внутрішньобудинкових мереж.

Надавачі послуг мають повідомити споживачів про конкретний розмір вищезгаданих тарифів для кожного окремого будинку. Ймовірніше – через оголошення на під’їздах.

Але і це ще не все. З офіційних джерел стало відомо, що незабаром для кам’янчан мають подорожчати послуги з водопостачання та водовідведення, які надає КП «Міськтепловод­енергія».

26 квітня відбулося засідання Національної комісії, що здійс­нює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, де було прийнято рішення про встановлення таких тарифів.

Для приватних будинків: цент­ралізоване водопостачання – 9,62 грн./куб.м; централізоване водовідведення – 7,45 грн./куб.м.

Для будинків, де використовуються внутрішньобудинкові системи (тобто багатоквартирні): послуга з централізованого постачання холодної води – 10,15 грн./куб.м; послуга з цент­ралізованого водовідведення – 7,85 грн./куб.м.

У прес-службі КП «Міськтеп­ловоденергія» повідомили, що відповідної постанови НКРЕП ще немає, і як тільки вона буде ухвалена, споживачам додатково повідомлять про нові тарифи і дату їх введення в дію.