Середа, 24 Квітня 2024 р.
26 Травня 2017

У ГРОМАДІ І ЛІКУВАТИМУТЬ, І РЯТУВАТИМУТЬ

Із понеділка Колибаївська об’єднана територіальна громада прогриміла на всю область.

22 травня тут відбулося відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини в Колибаївці та пожежного депо у Ходорівцях, які вдалося гідно облаштувати у максимально стислі терміни.

У ГРОМАДІ І ЛІКУВАТИМУТЬ, І РЯТУВАТИМУТЬ

Цього дня у громаді було справжнє свято із гостями, подарунками й щирими словами. На новосілля до медиків і рятувальників приїхали нардеп Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО, в.о. першого заступника голови Хмельницької ОДА Олег ГУМЕННИЙ, голова РДА Василь СУКАЧ, очільник райради Борис БЕЦ, секретар Кам’янець-Подільської міської ради Дмит­ро ВАСИЛЬЯНОВ, начальник Головного уп­равління ДСНС України у Хмельницькій області Едуард БРАТКО та інші.

Державну субвенцію у понад 3,5 мільйона гривень, що виділили 2016 року, колибаївські керманичі вирішили спрямувати на ремонт доріг і створення необхідної інфраструктури. Тому й першочергово взялися за реконструкцію місцевого фельдшерсько-акушерського пункту під амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

У ГРОМАДІ І ЛІКУВАТИМУТЬ, І РЯТУВАТИМУТЬЗагалом цей проект обійшовся майже у 1,5 мільйона гривень. Із місцевого бюджету виділено понад 35 тис.грн. на документацію. Для амбулаторії капітально відремонтували приміщення, облаштували кабінети для лікарів. Медичну допомогу надаватимуть 8 медпрацівників, серед яких педіатр і сімейний лікар. А на виклики до хворих під’їжджатимуть на автомобілі ВАЗ, який подарували нардеп Володимир Мельниченко і аграрії громади. Від обласної влади амбулаторія отримала електрокардіограф.

Не меншою подією цього дня стало відкриття пожежного депо у Ходорівцях.

У ГРОМАДІ І ЛІКУВАТИМУТЬ, І РЯТУВАТИМУТЬОчільник громади Михайло ЖЕЛІЗНИК повідомив, що в комунальному підприємстві «МПО Ходорівці» працюватимуть 7 осіб, серед яких 4 рятувальники. За 532 тис.грн. із Державного фонду регіонального розвитку їм придбали пожежний автомобіль. Частину коштів спрямували на придбання необхідного обладнання.

Також працівники депо отримали в подарунок пожежні рукави для автомобіля від Едуарда Братка, а від Володимира Мельниченка – комплект техніки.

До того ж керівництву Колибаївської ОТГ вдалося зекономити 190 тис.грн., за які придбали міні-трактор для місцевої пожежної охорони.

Михайло Желізник привітав мешканців зі святом у громаді й побажав, аби медики виїжджали до пацієнтів лише з профілактичною метою, а пожежна машина не покидала депо. Також подякував за співпрацю і допомогу всім, хто долучився до реалізації проектів.