П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
26 Травня 2017

СЮРПРИЗИ У СТИЛІ РЕТРО!

На три дні у минуле? Запросто! II Міжнародний фестиваль стилю «Ретро-фест», проведення якого заплановане в нашому місті на 9-11 червня, збере шанувальників епохи 20-70-х рр. XX ст.

СЮРПРИЗИ У СТИЛІ РЕТРО!

Захід об’єднає раритетні американські і німецькі авто, французькі сукні і парфуми, вічну англійську музику, добре старе кіно, щирі українські пейзажі… Організатори обіцяють безліч несподіванок і вражаючих сюрпризів, серед яких виставка музичної техніки і феєричний діджей-сет від патефона до ультрапульта «Еволюція діджеїнгу», прем’єра вистави у стилі стімпанк, виступ зіркових гостей та багато іншого.

– Плануємо разом із гостями свята змайструвати величезне кермо, танцюватимемо бугі-вугі, малюватимемо тим, що трапиться під руку, навіть кавою. Буде ціла купа фотолокацій, ательє-студій. До речі, дівчата і хлопці підготували цікаве шоу ретро-купальників. Це чудова можливість зустрітися однодумцям, захопленим природою автомототехніки, історичного костюма чи ретро-музики, – розповідає одна з організаторів фестивалю киянка Олена ДИКА.

Уперше при «Ретро-фесті» відкривається молодіжний медіа-табір із повномасштабним висвітленням подій фестивалю та проводиться он-лайн-трансляція заходів в Інтернет. Наразі вже зареєстровано п’ятдесят учасників із Миколаєва, Запоріжжя, Одеси, Харкова, Чернівців, Молдови, які вражатимуть кам’янчан і гостей міста своїми «залізними конями». Єдиний у світі ЗіМ фаетон, елегантний Packard, чарівний Citroen 2CV, найкрасивіша машина СРСР «Чайка» та ще багато рідкісних авто – всі вони вже серед підтверджених учасників «Ретро-фесту-2017»! Заявки для участі приймаються на сайті фестивалю (http://retrofest.ua).

Окрім ретро-параду, відбудеться ралі на класичних автомобілях – «Від фортеці до фортеці». Щоправда, перемогу здобуде не той, хто найшвидше подолає визначену дистанцію, а той, хто найменше зробить похибок у маневруванні та найточніше дотримуватиметься правил дорожнього руху.

А щоб у нашому місті помістилися всі ретро-автомобілі, 10-11 червня буде обмежено рух у Старому місті! З 9.00 до 22.00 на відрізку районна державна адміністрація – «Кав’ярня у поліцмейстера» буде перекрито рух усього транспорту, крім громадського. Саме тому водіям варто подбати про свій маршрут заздалегідь.

Ольга БАНАХ.