Субота, 27 Квітня 2024 р.
26 Травня 2017

ЗАМІТАЮТЬ ЛЬВІВСЬКІ СЛІДИ

Поки в Кам’янці-Подільському активно готувалися до Дня міста, на межі між Кам’янеччиною та Чемеровеччиною також замітали… Тільки сліди гастролей львівського сміття, що регулярно з’являється неподалік від знаку «Чемеровецький район».

ЗАМІТАЮТЬ ЛЬВІВСЬКІ СЛІДИ

– Такий «подарунок» уже підкидали раніше, десь півтора місяця тому, але першу купу хтось спалив і загорнув землею, – зателефонував 12 травня до редакції обурений мешканець нашого району. – Днями смердючий презент привезли нам знову. Люди переконані, що це львівське сміття. Адже знаходили там чеки із львівських магазинів, та й сміття «елітне» – пляшки від мартіні, дорогої горілки. Селяни таке нечасто споживають.

Щоб перевірити інформацію, поїхали на несанкціонований смітник і ми. Милуючись жовтим ріпаковим полем, із посадки за ним побачили їдкий дим і почули вибухи. Поки свіжою купою танцювало полум’я, скло зі сміття моторошно розривалося, вогонь встиг спопелити чимало паперу, але нам вдалося знайти докази причетності львів’ян до новоствореного сміттєзвалища. Це і довідка від ПП «Рись-Львів», експрес-накладна «Нової Пошти», де філія-одержувач Львів.

Але проблема полягає швидше не у визначенні власника сміття, а у з’ясуванні, на чиїй же території воно висипане.

Начальник Чемеровецького відділення поліції Ігор БЕСПАЛИЙ повідомив, що до поліції надходило звернення від громадян щодо несанкціонованого сміттєзвалища.

– Наші працівники виїжджали на місце і зафіксували порушення. Але сміття висипане на території Кам’янець-Подільського району.

А от Орининський сільський голова Валер’ян МОКРИЦЬКИЙ запевняє, що кучугури насипані за жердянським полем, а отже, і сміття їхнє.

Хто ж прибирає підкинуті завали, спалюючи відходи та завдаючи неабиякої шкоди довкіллю Кам’янеччини і Чемеровеччини, невідомо. Краще ж труїти своїх, ніж виносити проблему на загал і з нею боротися.