Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
23 Червня 2017

СПРОБА НОМЕР ДВА … І БЕЦ НЕ ГОЛОВА

Районним депутатам з другої спроби таки вдалося зняти голову райради Бориса БЕЦА із займаної посади. Заради цього єдиного питання спеціально скликали позачергову сесію, яка відбулася 22 червня. Знаково, що для припинення повноважень і звільнення голови райради обранці віддали 22 голоси «за», 7 – «проти», 1 – «не підтримано жодного варіанту» і 2 бюлетені визнали недійсними.

Всього голосували 32 депутати.

Перед анонімним волевиявленням Борис Борисович попросив колег по депутатському цеху голосувати чесно і по совісті, закликав не брати до кабінки телефонів, аби потім не відчитуватися… Але все ж це йому не допомогло.

Борис БЕЦ

– Рішення прийнято, будемо працювати далі, – такими були його останні слова на посаді…

Недовгим було господарювання вихідця зі Старої Ушиці Бориса Беца в районі. Попри шалений спротив «свободівців», його обрали головою райради в листопаді 2015 р. Подавав кандидатуру очільник РДА Василь СУКАЧ, а на заяви опонентів, що Борис Борисович – колишній регіонал, тоді попросив не грати у політиканство.

Кульмінацією стала поперед­ня сесія райради, що відбулася 18 травня ц.р., коли той же Василь Олександрович запропонував Бо­рису Борисовичу пройти тест на довіру. Тоді за відставку голови райради із 32 депутатів проголосували всього 16.

Недовго Бец мовчав, за годину після сесії на своїй сторінці у «Фейсбуці» розмістив провокативне повідомлення.

«Перші ластівки «царювання». Тільки що передзвонив заступник начальника управління ЖКГ області. Кам’янець-Подільська РДА подала сміттєзвалище Старої Ушиці на до­-з­віл завезення сміття зі Львова».

У коментарі до цієї інформації Василь Сукач відповів: «Борисе Борисовичу, не пишіть дурниць, бо РДА таких дозволів не дає, це не її повноваження. Мені Вас шкода».

Те, що селищем ходять чутки про завезення львівського сміття, підтвердив і селищний голова Андрій КОТУЛЬСЬКИЙ.

– Люди вже зверталися до мене із цим питанням, але дозвіл на приймання в нас сміття може дати лише область.

Чимало чуток ходить і про майбутнього голову райради. Хтось закинув інформацію, що ним бажає стати діючий голова РДА Василь Сукач. Проте в коментарі для «Подолянина» на це запитання він відповів коротко:

– Ні. І не планував, бо я президентським підписом не розкидаюся. Переконаний, що депутати визначаться і оберуть гідну кандидатуру.

Борис Бец і надалі залишається депутатом райради, до того ж ще на одній із попередніх сесій ставив депутатський корпус до відома, що планує займатися викладацькою і творчою діяльністю.