Четвер, 25 Квітня 2024 р.
23 Червня 2017

«RESPUBLICA FEST» КОПАТИМЕ ГЛИБШЕ

«RESPUBLICA FEST» КОПАТИМЕ ГЛИБШЕ

Цього літа в Україні відбудеться I Міжнародна геолого-геофізична школа «Geoscience Field Camp in Ukraine – 2017». Її проведення стало можливим завдяки старанням студентів Інституту геології Київського національного університету ім.Тараса Шевченка за підтримки Спілки геофізиків-розвідників (SEG), норвезької геофізичної компанії TGS і фестивалю «Республіка», що виступають у ролі партнерів та спонсорів.

Близько 20 студентів із Польщі, Угорщини, Румунії, Італії і України разом із європейськими та українськими професорами набуватимуть практичного досвіду застосування геофізичних методів у межах Cтарого міста та замку. Заплановано провести високоточні дослідження у межах Ратуші для виявлення місцезнаходження підземних тунелів, які, за історичними даними, з’єднували головну адміністративну будівлю міста із Домініканським і Кафедральним соборами. Також будуть виконані роботи в межах замку для встановлення залишків фундаментів споруд оборонного та релігійного характеру, які були втрачені під час війн.

Методи приповерхневої сейсморозвідки, електротомографії, магніторозвідки та георадарні вишуковування, які будуть застосовані, також спробують локалізувати дренажні канали, галереї, підземні ходи та будь-яку іншу культурну спадщину, що була забута на сотні років. Крім цього, потенційно цікавим для досліджень є і Вірменський бастіон, який, швидше за все, також приховує не одну таємницю.

Андрій ЗОЇН, 

організатор фестивалю «Республіка».