П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
30 Червня 2017

РАЙОНУ ТРЕБА ПСИХОЛОГА

Найболючіші питання – сирітства, соціальної підтримки та неблагополучних сімей – обговорили 29 червня під час виїзного засідання колегії РДА, яке цього разу відбулося у Руді.

Звітували цього дня дві споріднені служби: районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді та служба у справах дітей райдержадміністрації.

За їхньою інформацією, в районі все більше дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, виховуються за стандартами сімейних форм виховання.

У нас функціонують 7 прийомних сімей, у яких живуть 18 дітей, і 2 дитячі будинки сімейного типу, в  яких 14 діток. Але ні для кого не секрет, що чи не в кожному селі є неблагополучні й проблемні сім’ї. Із ними працюють 17 соціальних працівників.

Але не вистачає у їхньому штаті психолога.

– Ця посада необхідна хоча б одна на весь район, – звернулася до присутніх перший заступник голови райдержадміністрації Маріанна ВЕЛИКОХАТЬКО. – Соцпрацівники працюють не лише з проблемними сім’ями, але й із учасниками АТО, людьми, які всиновили діток. А більшості з них необхідна кваліфікована підтримка, порада від спеціаліста. На жаль, наші працівники не можуть надати такої спеціалізованої допомоги, а вона могла б вирішити чимало проблем.

На завершення колегії Рудський сільський голова Тетяна КРИВОРУЧКО доповіла про роботу виконкому Рудської сільської ради щодо здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади. Звіт колегія оцінила на «добре». Чимало запитань було до керівника і з приводу водогону, встановлення вікон у Рудській школі та розслідування справи щодо торішнього пограбування сільської ради. На це всі отримали конкретні відповіді: вода є, вікна невдовзі будуть, а от провину підозрюваних у крадіжці визначає суд.