П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
7 Липня 2017

ЧИ ХОЧЕ МОЛОДЬ У ПОЛІТИКУ?

Існує стереотип, що більшість молоді аполітична: вона піде на організований політиком концерт, але не буде за нього голосувати. Аби спростувати або підтвердити цей факт, Центр соціально-політичних досліджень К-ПНУ ім.Огієнка та «СД Платформа. Кам’янець-Подільський» провели дослідження громадської думки на тему: «Чи хоче молодь у політику?». Результати роботи, що тривала із 19 до 28 червня, продемонстрували минулої п’ятниці у прес-центрі міської ради.

ЧИ ХОЧЕ МОЛОДЬ У ПОЛІТИКУ?

Такі дослідження проводилися і на міжнародному, і на всеукраїнському рівнях, а тепер – у Кам’янці, оскільки саме тут проживають і навчаються безліч молодих людей. Опитували близько 200 респондентів віком 18-35 років, серед яких – і студенти, і працюючі, й безробітні. Цікаво, що були не лише наскрізні запитання, але й додаткові, що мали на меті проілюструвати загальну картину політичної свідомості.

Результати дослідження свідчать, що своїм життям наразі задоволена лише половина опитаних. У майбутньому 51% респондентів бачать себе власниками бізнесу, тоді як політиками – лише 12%. Цікаво, що на виборах голосують тільки 49%, а негативно до політики ставляться аж 14%. На запитання: «Що ж може стати причиною утримання від голосування на виборах?», – відповідали з негативом. Недовіра до політиків – 35%; відсутність партії, яка би представляла інтереси – 30%; байдужість – близько 26% тощо. Ба більше, близько 80% вважають, що наша країна у програші від нинішнього правління політиків.

Детальні результати досліджен-ня можна знайти на сторінці Центру соціально-політичних досліджень К-ПНУ ім.Івана Огієнка у «Фейсбуку».

Ольга БАНАХ.