Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
7 Липня 2017

УСІ ЗАПАХИ ВЕДУТЬ В «УКРСПИРТ»

Минулого тижня «Подолянин» на своїх шпальтах писав про те, що й так знає кожен кам’янчанин, – про нестерпний сморід, який не дає комфортно жити ні місцевим, ні туристам.

У вівторок на своїй сторінці у «Фейсбуку» міський голова повідомив громаду про те, що для «розбору польотів» кам’янецького смороду створено комісію під керівництвом начальника міськуправління з питань надзвичайних ситуацій і Юрія Крилова.

«Здійснено два виїзди: на Довжоцький спиртозавод і Кам’янець-Подільський м’ясокомбінат. Якщо останнє підприємство, за попередніми результатами роботи комісії, не створює умов для розповсюдження такого запаху, то спиртозавод – навпаки.

І хоч фаховий моніторинг у квітні цього року не виявив у повітрі на відстані 50 м від заводу перевищення вмісту таких речовин, як аміак, діоксин азоту, сірководень. Але висновок такий: імовірною причиною неприємного запаху від бардополів є зміна метеорологічних умов. Тому вкотре будемо клопотати перед Мінаграрполітики та ДП «Укрспирт» про будівництво установки з виробництва біогазу на основі відходів спиртозаводу», – пише Михайло СІМАШКЕВИЧ.

Вл. інф.