П'ятница, 29 Березня 2024 р.
7 Липня 2017

«МИ МАЄМО ПРАВО НА НАЛЕЖНЕ ПЕРЕСУВАННЯ»

«МИ МАЄМО ПРАВО НА НАЛЕЖНЕ ПЕРЕСУВАННЯ»

Хмельницькій облдержадміністрації

Копія:

народному депутату

Володимиру Мельниченку,

міському голові Михайлу Сімашкевичу,

депутату міської ради Миколі Шуханову,

в редакцію газети «Подолянин» 

ШАНОВНІ ПРЕДСТАВНИКИ ВЛАДИ!            

Звертаються до вас мешканці мікрорайону Біланівки м.Кам’янець-Подільський Хмельницької області.

Ми стали заручниками недолугого планування і будівництва мікрорайону Жовтневого. Через відсутність розгалуженої системи зливової каналізації на мікрорайоні всі поверхневі води, які утворюються під час сильних злив, аварій тепломереж, стікають на вулиці Тімірязєва, Фабриціуса, Войкова та Сірка із подальшим стоком у р.Смотрич.

Ситуацію на вул.Тімірязєва (від буд. №32 і нижче до будинку №24) погіршило неправомірне облаштування громадської території, а саме частини вулиці та земельної ділянки навколо трансформаторної підстанції мешканцями будинку №36, які, на наш погляд, здійснили самовільне привласнення проїжджої час-тини вулиці та ділянки навколо трансформаторної підстанції. Зливові води не мають змоги стікати прямо в річку Смотрич і широким потоком направляються вулицею Тімірязєва, наносячи збитки прибудинковим територіям і розмиваючи рівчак над трубою газогону.

Після дощів вода тече по вул.Тімірязєва, і за короткий термін (2 роки) привела дорожнє покриття до жалюгідного стану. Асфальт повністю зруйновано, утворилися великі канави, дорогу занесло камінням і піском. Вода під час дощів тече на подвір’я приватних будинків.

Мешканці, котрі проживають на відрізку дороги від будинку №24 до №1, взагалі не мають дороги, а тільки напрямок, і той вони постійно ремонтують за власні кошти.

Ми неодноразово зверталися до представників влади щодо ремонту вулиць, однак відповіді й дотепер не отримали.

При подальшій бездіяльності влади ми не зможемо пересуватися вулицями нашого мікрорайону і проводити в останню путь померлих мешканців.

Також вулицями Тімірязєва, Войкова прокладено газову трубу, що постачає газ до осель жителів. Зливова вода знайшла вузьке місце і зробила рівчак над прокладеною трубою для газопостачання.

Остання злива, яка пронеслася над містом 26 червня, перетворила дорогу на річку. Ми вже не в змозі самі її відремонтувати.

Мешканці Біланівки мають право на належне пересування вулицями нашого мікрорайону.

Вимагаємо від усіх гілок влади:

1. Внести питання ремонту вулиць Тімірязєва, Войкова до плану ремонту доріг із позачерговим виділенням бюджетних коштів на ці цілі.

2. Розібратися із межами землеволодіння мешканців, котрі проживають на вул.Тімірязєва, 36 (колишній магазин «Мрія»).

3. Провести ремонт доріг мікрорайону до настання осені та зливових дощів.

При неприйнятті позитивного рішення за нашим питанням ми будемо змушені прийти з акцією протесту до міської ради і перекрити рух на трасі «Житомир – Чернівці» для того, щоби привернути увагу громадськості до вирішення нашої проблеми.

Всього 94 підписи.

30 червня 2017 р.