Четвер, 28 Березня 2024 р.
14 Липня 2017

ЗА КРОК ДО ЛЕЙТЕНАНТСЬКИХ ЗІРОК

Доцент кафедри полковник Віктор Ясько (перший ліворуч) проводить студентам практичні заняття зі збирання установки розмінування УР-83П

«Ми навчилися багато нового і стали на крок ближче до отримання омріяного звання – молодший лейтенант. Ми впевнено крокуємо до своєї мети, долаючи всі перепони. З кожним днем стаємо сильнішими, мудрішими та дорослішими. Адаптація закінчилася, і ми відчуваємо себе військовими, які здатні виконувати завдання за фахом. Наш колектив як ідеально спрацьований механізм вирішує будь-які проблеми!», – ці слова з бойового листка «Блискавка» від 9 липня 2017 р., випущеного учасниками заключного збору випускників кафедри військової підготовки К-ПНУ ім.Івана Огієнка. 

– Починаючи із 30 липня, протягом місяця понад 300 випускників другого і третього курсів (15 відсотків із них – дівчата) відточують усі засвоєні теоретичні знання на навчальному полігоні під керівництвом високопрофесійного викладацького складу кафедри. Начальник табірного збору – полковник Юрій Кирильчук, – розповідає начальник кафедри військової підготовки полковник Євген БРИЖАТИЙ. – Інтенсивні, насичені заняття проходять за новими програмами, зміненими з урахуванням досвіду застосування інженерних підрозділів Збройних сил України в зоні АТО. Відпрацьовується увесь комплекс інженерного забезпечення бойових дій. 

Випускники, котрі навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу, опановують усі завдання, які стоять перед інженерними військами. Умови польових зборів наближені до бойових, адже використовуються засоби імітації підриву та військова техніка. 

Подбали ми і про побутові умови: охайне наметове містечко, де є літній душ, а дві польові кухні забезпечують харчування за нормами для військовослужбовців ЗСУ. Впевнений, що наші випускники – гідне поповнення української армії. Першими будуть ті, хто навчався за державним замовленням і вже уклав контракт на два роки. Після присяги на вірність народові України вони стануть до служби. 

А поки майбутні лейтенанти наближаються до своєї мети, кафедра військової підготовки офіцерів запасу вже готується до нового набору і гостинно відчиняє двері для абітурієнтів.  

Переглянути всі фото?