Четвер, 18 Квітня 2024 р.
1 Вересня 2017

ЩО ЗМІНИЛОСЯ У СУБСИДІЇ?

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 18.08.2017 р. №609 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», внесено зміни щодо періоду, за який враховуються доходи під час призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, а саме з чотирьох кварталів до двох останніх кварталів.

Отже, розрахунок субсидії на опалювальний сезон у жовтні буде проводитися на підставі доходів за І півріччя поточного року.

При призначенні субсидії на наступний термін враховуватиметься наявність простроченої понад два місяці заборгованості з оплати послуг, загальна сума якої перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн.).

Додатково повідомляємо, що, в разі смерті особи, якій було призначено субсидію, частину невикористаної суми субсидії на оплату природного газу для індивідуального опалення виплачуватимуть одній з осіб, яка входила до складу сім’ї при призначенні субсидії.

Крім того, Постановою внесено зміни до Постанови Кабінету Міністрів України від 6.08.2014 р. №409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» в частині перегляду соціальних нормативів споживання газу для приготування їжі та підігріву води. А саме – з

1 жовтня 2017 р. діятимуть такі соціальні нормативи на газ:

– на газову плиту (приготування їжі) – 3,3 куб.м на особу (було 4,4);

– на газову плиту (приготування їжі та підігрів води) – 5,4 куб.м на особу (було 7,1);

– на газову плиту і водонагрівач – 10,5 куб.м на особу (було 14).

Анна МЕДВЕДИК, заступник начальника відділу соціальних гарантій, компенсацій та у справах сім’ї департаменту соцзахисту населення.