Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
8 Вересня 2017

СТАНОВЛЕННЯ БІЗНЕС-ЛЕДІ: ШЛЯХ ДО УСПІХУ

Наталія КовальськаЗабезпечена старість – це коли маєш можливість подорожувати, розвиватися, а не рахуєш копійки до пенсії і з острахом думаєш, чи вистачить шматка хліба на завтра. Впевненість у завтрашньому

дні – це коли знаєш, що навіть зі страшною онкологією не залишишся на самоті, а отримаєш щонайменше 100 тисяч гривень на якісне лікування. Це також впевненість у майбутньому дітей, яким можна дати гідну освіту, а в разі недуги – отримати солідні кошти на боротьбу із хворобою та реабілітацію. Все це не вигадки чи солодкі мрії про щасливе майбутнє, а реальність, у якій уже живуть кам’янчани разом зі страховою компанією «Metlife». Страхуванням життя від «Metlife» однією з перших у на­шому місті понад 10 років тому почала займатися Наталія КОВАЛЬСЬКА.

1 вересня у сесійній залі міськради відбулися урочистості з нагоди Дня підприємця. Серед найкращих відзначили і Наталію Ковальську в номінації «Успішна бізнес-леді року» за вагомий внесок у розвиток підприємництва міста, формування економічного потенціалу та високі соціально-економічні результати в роботі.

СТАНОВЛЕННЯ БІЗНЕС-ЛЕДІ: ШЛЯХ ДО УСПІХУМи вирішили детальніше розпитати у бізнес-леді року про розвиток страхування в нашому місті, досягнення у цьому напрямку та секрети успіху підприємця.

– Пані Наталіє, розкажіть, будь ласка, з чого розпочався Ваш шлях у страховому бізнесі?

– Ще 2005 року я відвідала свій перший семінар компанії «AIG», присвячений розвитку страхового напрямку в Україні. Потрапила туди не випадково, а за порадою чоловіка Ігоря КОВАЛЬСЬКОГО, який уже тоді зрозумів, наскільки перспективним може бути цей сегмент. Такий досвід виявився для мене зовсім новим, оскільки раніше я працювала у школі – понад 11 років викладала російсь-ку мову і зарубіжну літературу в Кам’янець-Подільській гімназії, а потім декілька років перебувала у декреті із синами-двійнятами. Чесно кажучи, спочатку хвилювалася, що не впораюся, бо справа нова, хоча й цікава. Але вже після перших зустрічей зрозуміла – це моє. Це справа, в якій мені хотілося розвиватись і бачити себе в майбутньому.

– Якими були перші випробування, початкові злети та падіння?

– Починалося все дуже важко. Галузь страхових продуктів в Україні була ще зовсім новою для споживача, якому складно пояснити її переваги, донести, чому вона має стати такою важливою для кожного. Головний наш продукт – це страховий поліс, що дозволяє людині накопичувати кошти, аби згодом спокійно і впевнено дивитись у майбутнє, не турбуватися про те, що після виходу на пенсію доведеться себе в чомусь обмежувати чи покладатися виключно на дітей. Усе звучить так добре, що не кожен у це вірить. Чи не так? Саме в тому і полягала основна проблема.

Спочатку люди просто відмовлялися вірити в систему, яка справді працює, і в те, що за декілька тисяч гривень на рік (уже не кажемо, скільки це виходить, якщо розбити суму на місяці) клієнт отримує пожиттєвий захист і впевненість у майбутньому.

Іншою проблемою було те, коли люди платили декілька років поспіль, а потім припиняли, бо не бачили відчутного результату. Потрібно було пояснити кожному клієнту, що це не програма збагачення, а саме захист та убезпечення майбутнього від більшості можливих ризиків.

Ринок страхового бізнесу в світі склався дуже давно. Компанія «Metlife», страхові продукти якої ми пропонуємо і сьогодні, розпочала шлях ще далекого 1868 року в Сполучених Штатах Америки, і вже 15 років успішно працює її дочірня компанія в Україні.

– Ким же були перші клієнти, які довірилися Вам?

– Це насамперед члени сім’ї та друзі. А вже потім із кожним задоволеним клієнтом, із кожним місяцем і роком плідної роботи їх більшало. Моя робота, яка не припинялася, була найголовнішим доказом того, що система працює, і в неї не лише можна, але й потрібно вірити.

– Який найкращий час, щоб почати накопичувати?

– Робити це варто якомога раніше, поки людині ще не важко відкладати до 10% власного прибутку на майбутнє. Оптимальний вік придбання програми – 20-40 років, коли попереду є час і можливості для акумулювання достатньої суми. Занадто рано не буває.

Зі збільшенням обізнаності населення все популярнішими стають програми для дітей, які оформляють одразу після народження малюка та допомагають накопичувати кошти на подальше навчання чи власну справу. Додатковим бонусом є те, що в такому разі під захистом опиняється не лише дитина, але й один із батьків. Кінцевий же термін придбання страхового поліса – 65 років.

– Ваша кар’єра пішла вгору досить швидко. Чи не заперечували діти і родина, що мама раптом перетворилася на бізнес-леді?

– Насправді великим плюсом моєї роботи є саме те, що страховий бізнес дозволяє кожному бути собі начальником і планувати все, враховуючи особисті інтереси та інтереси родини. Я почала працювати фінансовим консультантом одразу після декрету і вже тепер розумію, що це один із небагатьох напрямків, де можна одночасно бути і успішним працівником, і мамою, і дружиною. Звичайно, багато чим завдячую чоловікові та родині, які мене підтримували і вірили в успіх.

Озираючись назад, розумію, що почала свій шлях із маленького кабінетика та декількох однодумців. Сьогодні ж мене оточує команда з понад 300 консультантів і є декілька офісів, які працюють не лише в нашому місті, але й у Полтаві, Дніпрі, Одесі, Вінниці, Харкові, Львові та Києві. Все це стало реальним завдяки наполегливій праці, а також компанії, яка робить усе можливе, щоб розвивати своїх спеціалістів.

– Розкажіть детальніше про компанію «Metlife», як вона стимулює працівників до розвитку?

Команда «Starlife» (Наталія Ковальська в центрі)– З 2002 року на страховому ринку України сталося багато змін, які однозначно створили краще підгрунтя для функціонування цього бізнесу. Визначним саме для мене став 2009 рік, коли було організовано брокер «Starlife» – це компанія, яка займається продажем продуктів світового лідера страхових послуг компанії «Metlife». За 8 років вона домоглася значних результатів, працює на всій території України та за кордоном і щороку показує значний приріст. До того ж це компанія, де ти можеш бути впевненим у своєму майбутньому. І при виконанні певних умов кожен працівник в один прекрасний момент може стати співвласником компанії «Starlife». Власне, як це і сталося зі мною.

Компанія абсолютно правильно визначила своїм найголовнішим активом співробітників, тому проводить політику постійного їх навчання і вдосконалення. Щомісяця ми проводимо теоретично-практичні семінари для консультантів-новачків, а кожні два місяці – підвищення кваліфікації для тих, хто вже працює за різними напрямками та етапами розвитку персоналу. Щодо мотивації, то це питання чудово вирішують мотиваційні подорожі, куди зовсім безкоштовно може поїхати кожен за умови виконання певного плану. Чи варто говорити про те, що це професія, в якій просто ніколи сумувати і сидіти на місці?!

– Розкажіть також про інші приклади успішного розвитку особистості у сфері страхування?

– Я щаслива, що маю змогу працювати з тією командою однодумців, які нині мене оточують. Усі вони стали невід’ємною частиною як мого успіху, так і успіху компанії. Навколо мене працюють однозначно сильні особистості, які знають, чого хочуть, і готові докласти максимум зусиль до досягнення власних цілей. Саме до таких і приходить успіх, чи не так?

Одним з улюблених прикладів є історія моєї правої руки – Андрія ПОВОЗНІКОВА, який залишив досить успішну кар’єру на ринку продажу готового житла, щоб втілити власну мрію і стати успішним у галузі страхування. Коли людина робить таку різку зміну в житті, не всі це можуть зрозуміти, бо були й гарна робота, і хороша зарплатня, але Андрій пішов за мрією і не прогадав. Сьогодні в нього величезна команда, і є всі шанси стати новим співвласником компанії «Starlife» уже наступного року.

Не варто забувати й про успіхи інших членів команди, які щоденною працею допомагають сотням і тисячам людей стати ближчими до фінансової стабільності та незалежності. Це Олена Деніс, Олександр Невмержицький, Євгеній Слабунов, Анна Слободян та Юлія Юр.

– Страхуванням життя як бізнесом може займатися кожен, чи є якісь обмеження?

– Обмеження майже відсутні, оскільки працювати в нас можуть усі, хто є власником програми страхування життя і готовий вкладати час та зусилля в розбудову власного бізнесу. Я недаремно кажу про цю справу як про власний бізнес, бо перед тобою відкриті всі можливості. Більше того, вимоги для досягнення успіху прості й зрозумілі, а оплата пра-ці – чесна і більш ніж гідна. Скажімо, за два роки наполегливої праці консультант може отримувати у 10, а то й 20 разів більше від розміру середнього окладу в Україні, і це зовсім не межа.

Компанія, як я вже розповідала, постійно мотивує своїх співробітників не лише подорожами, а й іншими цінними подарунками та грошовими преміями. Зрозуміло, що для їх здобуття варто бути готовим відпрацювати на 100%. Робота фінансового консультанта однозначно не підходить для тих, хто хоче робити мало, а отримувати багато. Я із власного досвіду можу гарантувати, що абсолютно всі ваші старання приведуть до позитивного результату. Не варто забувати і про моральне задоволення від того, чим займаєшся. Бо в наш складний час, коли стабільність – це бажання більшості, ти можеш і допомагаєш людям щодня.

Якщо спочатку основний акцент ставився на продаж лише накопичувальних програм, то нині, підлаштовуючись під тенденції сучасного життя, опцій уже набагато більше. Компанія випускає страхові продукти, які допомагають фінансово під час певних медичних страхових випадків, перелік яких людина може складати і варіювати особисто. Ми розуміємо, що ніхто не убезпечений від хвороби чи літнього віку, але робимо все можливе, щоб допомогти отримати найкраще з можливого у будь-якій із ситуацій. За кордоном пенсійний вік вважається віком можливостей і здійснення мрій. Наша компанія, я особисто та моя команда робимо усе, аби люди в Україні також могли цим насолодитися повністю.

– Є межа досконалості? До чого Ви прагнете, пані Наталіє?

– Ніколи не зупинятись – це девіз мого життя. Бо лише у розвитку ми пізнаємо життя і проживаємо його сповна. Навіть сьогодні, коли я вже стала співвласником компанії «Starlife», маю власний семінар, читаю лекції та проводжу тренінги, втім не планую зупинятися. Навпаки. Планів дуже багато, основним акцентом нині є розвиток і розгалуження моєї команди, створення нових представництв на всій території України та відкриття нових семінарів. Галузь страхування життя розвивається настільки динамічно, що постійно тримає працівників у тонусі, чому ми лише раді.

Основна ж моя мета не змінилася ще з далекого 2005 року – я й надалі хочу допомагати людям будувати краще майбутнє. Це стосується як клієнтів, яких ми консультуємо з усіх можливих питань щодо накопичень і допомагаємо зрозуміти доцільність ранніх заощаджень, так і колег та співробітників, кар’єра кожного з яких може стати особистим шляхом до успіху – варто лише захотіти.