П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
22 Вересня 2017

ЗНОВУ ВИЙШЛИ НА МАЙДАН…

ЗНОВУ ВИЙШЛИ НА МАЙДАН…На годиннику 9 ранку. Суботній Кам’янець мав би ще додивлятись останні кадри сну, проте чомусь тисячі кам’янчан у власний вихідний вийшли зі своїх будинків. 16 вересня територія поблизу Ратуші заповнилася жителями міста, району та гостями з усієї України. З маршруток №1 та №7 буквально на ходу «вивалювалися» пасажири, а через шалені затори Старе місто більше нагадувало метушливий Київ. Апокаліпсис? Революція? Масова істерія? Ні! До Кам’янця-Подільського приїхало «Караоке на майдані»!

Хоч співати журналісти «Подолянина» не стали, проте в розмові з ведучим телешоу Ігорем КОНДРАТЮКОМ дізналися, що він думає про Кам’янець і які пісні співає у ванній.

­ За майже 20 років існування «Караоке на майдані» Ви доїхали до Кам’янця­Подільського лише тепер. Чому не завітали раніше?

­ Кам’янець­Подільський ­ місто багате в усіх сенсах. Тут і архітектура вражає, і краєвиди, і щирість фанатів, і здібності народу. Людей багато, і самі вони, як ви­явилося, не бідні. Я бував тут раніше декілька разів і завжди привозив додому лише приємні й позитивні враження. Не є винятком і цей приїзд. Дуже класно співали люди. Я б навіть сказав фанатично. Впевнений, що це не останній караоке­візит до Кам’янця.

­ Ігоре Васильовичу, Вам частенько доводиться слухати народні караоке­спроби, чи не набридає? Яку музику полюбляєте і, по секрету, що співаєте, приймаючи ванну?

­ Мені багато років не набридає, і не лише в «Караоке на майдані», бо був іще «Шанс», «Х­фактор», «Україна має талант» тощо. Музику люблю різну, але в голові завжди засідає щось після зйомок. Сьогодні точно співатиму «…в голове моей туманы­маны…» всю дорогу до Ужгорода (ми з командою їдемо туди знімати караоке).

ЗНОВУ ВИЙШЛИ НА МАЙДАН…Свій образ на ТБ Ви створюєте самотужки, чи користуєтеся допомогою фахівців?

­ Звичайно, команда того ж таки «Караоке на майдані» налічує близько 30 осіб, але шоу не є надто затратним. А от якби я винаймав ще й костюмерів, бо штанці до сорочки не зміг обрати, то це би був «лакшері­проект». В основному, мій образ є «золотою серединою» вподобань моїх, рідних і фахівців, у яких купую речі. Але найбільший мій порадник ­ це дружина Олександра.

– Ігоре Васильовичу, «Караоке на майдані» чи не найтриваліша програма на українському телепросторі. На Вашу думку, в чому полягає її незмінний успіх і популярність?

– Складові довгого життя шоу нехитрі. На мій погляд, це оригінальна ідея та її вирішення, незмінний інтерес глядача до нових талановитих представників народу, гарна атмосфера гри та справжній крутий ведучий (сміється).

БУВ НАВІТЬ КОЗЛОВСЬКИЙ

Ближче до початку шоу біля караоке-майданчика було ніде й голці впасти. Не кожен місцевий фестиваль може похвалитися такою аудиторією, адже люди «обліпили» Ратушу з усіх боків: здіймалися на пам’ятник туристові, трубою підіймалися на балкон незавершеного будинку, залізали по конструкціях вище від сцени – все для того, аби хоч одним оком побачити знаменитого ведучого.

Заступник міського голови Вадим Савчук, переможець Дмитро Прокопов, Ігор КондратюкПротягом понад 4 годин команді шоу вдалося зняти 2 передачі, які в ефір вийдуть 1 та 22 жовтня на телеканалі «СТБ». Найкращими співаками обрали двох кам’янчан – Дмитра ПРОКОПОВА та Тетяну ФТЕМОВУ. Інші учасники отримували приємні подарунки від торгової марки «Королівський смак»: одні – за те, що потішили публіку співом, але програли суперникам, інші – за те, що активно вболівали, а треті – за те, що активно збирали та рахували гроші. Серед «рахівників» навіть віднайшовся Ві-талій Козловський, але не той, що про піну-коладу співає, а просто тезко. За своє ім’я та прізвище чоловік отримав десяток яєць від ведучого.

– Я не люблю не тих людей, яких звуть Віталій Козловський, а тих, які не дотримуються Закону України, – прокоментував свій вчинок Ігор Кондратюк.

Як відомо, між Козловським і Кондратюком уже не перший рік триває конфлікт.

ЯК КАМ’ЯНЕЦЬКІ КИЯН «ВЗУЛИ»

За майже два десятки років існування «Караоке на майдані» Кам’янець став першим містом Хмельниччини, в якому відбулися зйомки проекту. Фанати програми готувалися заздалегідь, навіть малюючи портрети ведучого. Один із них викликав у Ігоря Васильовича палітру емоцій.

– Це не я, це якийсь депутат із Верховної Ради, ну, чи президент дві тисячі якогось там року! Ну, де ви бачили в мене сині очі? – обурюється пан Ігор.

За результатами першого туру Ігор Кондратюк обирав трьох учасників. Четвертим учасником-джокером стала дівчина, батьки якої заплатили 8500 грн., щоб донька показала свій талант. Правила вибору джокера прості: участь у шоу візьме той, хто готовий заплатити за свою участь найбільшу суму під час так званих торгів. А от на зйомках другої програми джокером стала бердичівка Аліна, яка вийшла у фінал і здобула друге місце. Свекор дівчини заплатив за її участь аж 12 тис.грн.

Переможниця другої передачі Тетяна Фтемова– Після виходу програми в ефір до Кам’янця-Подільського приїдуть «Зважені та щасливі», «Україна має талант» й інші талант-шоу СТБ, бо такі гроші не водяться навіть у столиці (там у середньому 500-1000 грн. за джокера). Скажу по секрету – наш головний приз (телевізор) коштує менше, ніж свекор заплатив за невістку. Я шкодую, що раніше не знімав у вас караоке. Хоча жарти жартами, а всі зібрані сьогодні кошти ми перерахуємо бійцям АТО, – запевняє ведучий.

Наприкінці кожної з програм, перед оголошенням переможця, заспівали й декілька гуртів у рубриці «Новий хіт»: першою запалила публіку кам’янецька «Toloka», а другими підкорювали хмельничани з гурту «Krut».

За підсумками першої програми, перемогу здобув кам’янчанин Дмитро Прокопов. Виконавши у фіналі пісню «Тумани» Макса Барських, він отримав телевізор від головного спонсора – торгової марки «Королівський смак», і приз міського голови, який від імені Михайла Сімашкевича вручав його заступник Вадим Савчук. А у другій програмі перемогу виборола Тетяна Фтемова, вокальні здібності якої вразили кожного. Дівчина також отримала приз від «Королівського смаку» і подарунок від мера.

– Для мене це справжня несподіванка. Немов якийсь сон. Раніше я займався співом у колективі «Любава», але ніколи й подумати не міг, що мені пощастить заспівати поруч із Кондратюком. Звичайно, всі гроші, які зібрав під час співу, віддаю на благодійність організаторам шоу. Щиро вдячний рідним і друзям, які вірили в мене і вболівали, всім кам’янчанам і, звичайно, керівнику «Любави» Любові Мартинюк, – каже свіжоспечений переможець Дмитро Прокопов.

Ольга БАНАХ.