Четвер, 28 Березня 2024 р.
27 Жовтня 2017

У ДИТИНИ ВІДІБРАЛИ ПОСВІДЧЕННЯ

Обурена зухвалим вчинком водія міської маршрутки, який відібрав посвідчення у неповнолітньої дитини, до редакції звернулася його бабуся Алла ВІШТАЛЬ.

– Одинадцятирічний онук Віктор навчається у спецшколі на Польських фільварках, – розповідає жінка. – Щодня до закладу добирається громадським транспортом. Усе б нічого, якби недавно водій маршрутки №4 не відібрав у дитини посвідчення, відповідно до якого він має право на безкоштовний проїзд. Чоловік вчинок аргументував тим, що документ уже недійсний, мовляв, не подовжено його термін. Хоча на наступній сторінці є відмітка про продовження державної соціальної допомоги до 2021 року. Просто забрав посвідчення, кинув у бардачок і поїхав…

Розгублений онук негайно ж зателефонував мені й розповів про прикрий інцидент. Вітя так налякався, що вирішив із дому до школи ходити пішки. Це ж майже через усе місто – з Черемушків аж на Польські фільварки.

Прикро й те, що це не перше непорозуміння із водіями міських маршруток. Рік тому водій маршрутки №18 взагалі зачинив двері й не випускав хлопчика, бо він пред’явив йому копію посвідчення. Тоді за онука заступилися пасажири.

Аби забрати документ, бабусі довелося йти до міської ради. Начальник відділу пасажирських перевезень Сергій ДЕРГУНОВ теж шокований такою поведінкою водія.

– Прикро, що дитина зазнала психологічної травми, – каже Сергій Никифорович. – Я викликав водія, зробив зауваження та пояснив, що відбирати документи у пільговиків – незаконно. Тобто, зробив усе, що дозволяють мої повноваження. Водій не грубіянив, тому я порадив рідним звертатися до поліції, якщо вони мають претензії. 


ШМІДТА ПОТЯГНЕ НА ПОНАД МІЛЬЙОН

Не один рік мешканці вул.Шмідта звертаються до міської влади з проханням відремонтувати клаптик дороги. Торік із надією зрушити справу із місця вони вирішили достукатися до чиновників, написавши звернення до міського голови Михайла Сімашкевича та народного депутата Володимира Мельниченка. Копію занесли і до редакції «Подолянина». Тоді заступник міського голови Сергій Бабій запевнив, що вул.Шмідта вже внесли до черги на ремонт, і щойно виділять гроші, візьмуться за роботу.



 Рік минув, а ями і каміння й досі на місці. Однак мешканці рук не опусають і знову написали листа до влади, копію занесли і до «Подолянина»:

«Ми, мешканці багатоповерхового будинку на вул.Шмідта, 19 та всі мешканці приватних будинків на вул.Шмідта, третій рік звертаємося із проханням будівництва дороги (між Веліканова та Тімірязєва). 2016 року отримали відповідь, що дорогу збудують 2017-го. Але 2017-й уже збігає, а дороги й досі немає.

Наполегливо просимо вирішити це питання. З повагою мешканці будинків вул.Шмідта (Галина Самойленко, всього 78 підписів)».

У міськраді, куди ми звернулися по коментар, повідомили, що 23 жовтня чиновники самі виїжджали на вул.Шмідта, ще раз оглянули цей відрізок дороги, аби визначитися, що там робити: встелити асфальтом, плиткою чи бруківкою.

– Уже розроблена проектно-кошторисна документація. Вартість робіт потягне на понад мільйон гривень. Плануємо з наступного року при наявності грошей приступити до ремонту, – прокоментував заступник міського голови Сергій БАБІЙ.