П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
3 Листопада 2017

ПОДОРОЖ У СВІТ ПРОФЕСІЙ!

ПОДОРОЖ У СВІТ ПРОФЕСІЙ!Професій існує безліч. Але кожного хвилює запитання: як знайти головну справу життя, щоб почуватися задоволеним не лише морально, а й матеріально? Перед випускниками стоїть нелегке завдання вибору спеціальності до душі, визначення професійного життєвого шляху. Правильний вибір професії розкриває перед молодою людиною шлях до реалізації своїх здібностей і життєвих планів, сприяє ефективному використанню трудового потенціалу в інтересах особи та суспільства. Разом зі своїми нахилами та бажаннями необхідно враховувати ще й потребу ринку праці нашого міста, знати про актуальні професії, на які існує попит і які мають гарні перспективи працевлаштування.

Ïðîìîâà Âàñèëÿ Êîáèëüíèêà«Подорожуймо разом у світі професій» – під таким гаслом 24 жовтня в місті було проведено інформаційно-просвітниць-кий захід для учнівської та студентської молоді, який проводився у новому форматі: презентація навчальних закладів шляхом проведення майстер-класів та інтерактивної гри «Подорож у світ професій». Організаторами заходу виступили міський і районний центри зайнятості, управління освіти та науки, національний університет ім.Івана Огієнка, міський Центр соціальних служб сім’ї, дітей та молоді. Його мета – надання допомоги у професійному самовизначенні, формування усвідомленого підходу до вибору професії, мотивація до праці та легального працевлаштування в Україні, інформування про послуги служби зайнятості, перспективи працевлаштування, пропагування здорового способу життя, права та соціальні гарантії молоді.

Розпочався захід зі спілкування учнів із заступником міського голови Вадимом Савчуком, проректором університету Василем Кобильником і директором міського Центру зайнятості Наталією Постовою. Надалі протягом дня презентували свої освітні послуги та пропонували навчання за різними спеціальностями понад 20 навчальних закладів міста та області. Різноманітні інформаційні, рекламні, фото- і відеоілюстративні матеріали допомогли учасникам розширити свої знання щодо професій та спеціальностей, які можна отримати у навчальних закладах.

Вітальне слово заступника міського голови Вадима Савчука, Наталія Постова праворучПОДОРОЖ У СВІТ ПРОФЕСІЙ!Ректорат університету взяв до уваги рекомендації представників учнівського самоврядування: бажання відчути себе студентами вишу. На кожному факультеті було організовано заняття та участь у майстер-класах. Також учні мали змогу спостерігати за творчою роботою студентів інших навчальних закладів.

Учням та запрошеним особливо сподобався мобільний центр зайнятості, в якому фахівці проводили інформаційно-просвітницьку та профорієнтаційну роботу, забезпечували максимальний доступ до послуг служби зайнятості й мали нагоду цікаво й змістовно поспілкуватися з дітьми і вчителями.

А проведення інтерактивної гри «Подорож у світ професій», під час якої учасники розкривали особливості різних професій, використовуючи свій артистизм, оригінальність і винахідливість, не тільки подарувала молоді приємні хвилини спілкування, а й стала одним із відправних пунктів у виборі майбутньої професії.

Від щирого серця бажаємо всім учасникам заходу впевнено зробити крок до майбутнього, залишаючись такими веселими, енергійними та креативними.

Наталія СЕМЕНЮК, начальник відділу активної підтримки безробітних.