П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
8 Грудня 2017

НЕВЖЕ У ЦІЙ КРАЇНІ НІКОЛИ НЕ БУДЕ ДОРІГ?

Така думка сама лізе в голову, коли бачиш, на що починає перетворюватися свіжовстелене покриття дороги на Князів Коріатовичів.

НЕВЖЕ У ЦІЙ КРАЇНІ НІКОЛИ НЕ БУДЕ ДОРІГ?Зустріч із першим снігом, що швидко розтанув, виявила схиль­ність покриття утримувати калюжі, які, як відомо, утворюються в ямах. А вони там починають рости, як гриби. Деінде взагалі спов­зає новий асфальт, і починає проглядати його поперед­ник, а межа двох смуг полотна кришиться, мов печиво.

І за цю «роботу» держава вивалила 13 мільйонів 228 тисяч 401 гривню і 68 копійок. Таку цифру нам озвучили в департаменті ЖКГ. Тобто, гроші були, тільки щастя не мали.

Як відомо, тендер на виконання поточного ремонту ділянки дороги, що перебуває на балансі Служби автомобільних доріг, виграло ТОВ «Єврошляхбуд». Із самого початку дії р­е­монтників викликали обурення громадськості та міської влади.

Депутати створили спеціальну комісію, яка виявила чимало порушень, про всі зауваження повідомили Службу автомобільних доріг у Хмельницькій області. Її представники приїхали до Ка­м’янця, з усіма недоліками, зафіксованими комісією, погодилися та звернулися до підрядника з вимогою усунути проблему.

Проте, як бачимо, у підрядників, напевно, над головою треба було стояти, аби ремонт вийшов якісним.

Чи завершила комісія свою роботу і з яким результатом, ми запитали в голови комісії – депутата міськради і директора департаменту ЖКГ Олександра БАБЧИНСЬКОГО.

– На одній із найближчих сесій міськради я звітуватиму про роботу комісії та оголошу висновки, які ми зробили. Якщо коротко і пристойними словами – то дорога зроб­лена неякісно, – говорить Олександр Васильович. – В деяких місцях асфальтом не покрито всю її ширину, не зроблено з’їзди, не облаштовано зупинки. Зливова каналізація нефункціональна, бо роз­ташована за межами асфальтного покриття. Не по-людськи було й залишити в ямах декілька метрів залізничного переїзду. Вважаємо, що обласна Служба автомобільних доріг безвідповідально підійшла до справи.

До слова, нещодавно від САД надійшла пропозиція, аби місто забрало собі на баланс об’їзну дорогу. Самі знаєте, в якому вона стані. Ми наразі пишемо відповідь, де пропонуємо спочатку відремонтувати об’їзну, а потім уже говорити про передачу на наш баланс.

Сподіваюся, депутати міськради після звіту комісії звернуться до балансоутримувача дороги, який зо­бов’язаний розібратися із підрядником. Адже мінімальна гарантія на поточний ремонт – три роки, а тут і трьох місяців не минуло.

Можливо, звертатимемося і вище – до Прем’єр-міністра України, до якого доведемо інформацію про те, як освоюються державні кошти.