П'ятница, 29 Березня 2024 р.
15 Грудня 2017

НА ТРАСІ – НОВІ ВАГИ

Три пересувні габаритно-вагові комплекси для зважування фур 11 грудня Хмельниччині передав заступник міністра інфраструктури України 



Юрій ЛАВРЕНЮК.



DSC_2004.jpg– Усього закуплено 78 таких комплексів, – зазначив Юрій Федорович. – Адже наше завдання – не лише будувати дороги, а й берегти їх у належному стані. На жаль, за минулий рік маємо безліч порушень вагового контролю, коли вантажівки перевищували допустимі норми. Тому управління Укртранс­безпеки має все контролювати.

Окрім зважування, комплекси перевірятимуть габаритні та вагові параметри автомобілів. Крім того, наглядатимуть і за водієм: за допомогою спецпристрою зчитуватимуть із його персональної картки, чи не кермує він більше часу, ніж дозволяють норми. Щоб впоратися із завданням, мобільні лабораторії забезпечені необхідним обладнанням, зокрема і комп’ю­те­ра­ми.

Під час передачі нових комплексів, що відбулася в Кам’янці-Подільському за участі нардепа Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА, го­лови Хмельницької ОДА Олександра КОРНІЙЧУКА, заступника Хмельницького міського голови Андрія БОНДАРЕНКА, пред­ставників влади нашого міста і району, почесними грамотами Хмельницької ОДА нагороджено інспекторів Укртрансбез­пеки.

НА ТРАСІ - НОВІ ВАГИА доки нові білі мікроавтобуси «Opel» із написом «Укртрансбезпека» готуються пильнувати траси та штрафувати за зайві тонни несвідомих перевізників, зміни готують і сумнозвісному «Тещиному».

– На 2018 рік заплановане масштабне будівництво перевалу «Тещин язик», – додав Юрій Лавренюк. – Передбачається солідна сума – понад 200 мільйонів гривень. Одинадцять із половиною мільйонів виділили на будівництво мосту в Гуменцях. Проект будів­ництва «тещиного» є складним, тому підрядників обиратимемо ретельно. Переможець повинен мати досвід роботи, хорошу техніку і кваліфікованих фахівців. Злямзити тендер я не дозволю.

На запитання журналістів, чи відомо посадовцю про жахливий ремонт кам’янецької дороги на вул.Князів Коріатовичів, яка перебуває на балансі Служби автомобільних доріг, Юрій Федорович сказав, що про факт йому доповіли, і наразі він планує розібратися із ситуацією.