П'ятница, 29 Березня 2024 р.
29 Грудня 2017

ДО НАС БІЖИТЬ ЧОТИРИЛАПЕ ЩАСТЯ

ДО НАС БІЖИТЬ ЧОТИРИЛАПЕ ЩАСТЯБрязкання іграшок на новорічній ялинці, запашні мандарини, захопливий снігопад за вікном, олів’є, бенгальські вогники, сміх і радість, дзвін бокалів, привітання Президента… Наближаються новорічно-різдвяні свята, тому майже кожен кам’янчанин перебуває в передчутті веселощів, смаколиків і гарного настрою. За східним календарем, покровителем 2018 року стане Жовтий Земляний Собака. Але як же зустріти свято, що одягнути і приготувати, аби отримати заступництво Собаки і не перетворити цю розумну та миролюбну тварину на собаку Баскервілів? Про все по порядку.

Попередні два роки були вогняними і супроводжувалися глобальними змінами та яскравими подіями. Новий покровитель усе владнає, покладе край розбіжностям, принесе мир і справедливість. У кожній родині запанує атмосфера злагоди і безтурботності. Втім варто пам’ятати, що Собаці не подобається неробство, тому шлях до досягнення мети 2018 року передбачає наполегливу роботу.

Як краще зустрічати Новий 2018 рік? У жодному разі не на самоті! Собаки обожнюють перебувати в галасливій веселій компанії. Тому збирайте родину або кличте друзів, запрошуйте до себе або вирушайте в гості – головне, щоб не наодинці. Адже недарма кажуть: «Як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш».



ІНТЕР’ЄРНО-ЯЛИНКОВИЙ СТАТУТ – 2018

Перше, на що варто звернути увагу при підготовці до Нового року, – приміщення. Згідно з відомим китайським ученням, якщо правильно розташувати предмети в кімнаті, можна зосередити позитивну енергію Всесвіту, яка допоможе мешканцям квартири весь рік бути «на коні». А точніше – на собаці!

Важливим є й розташування ялинки. Зелену красуню треба встановлювати в залежності від того, що хочеться покращити наступного року: сімейне благополуччя, гроші, здоров’я тощо. Все і одразу не вийде, навіть якщо цілодобово ходити з ялинкою по квартирі.

Намалюйте кімнату на аркуші й позначіть сторони світу: південна, західна, північна, східна. А далі дотримуйтеся інструкції:

•кар’єристам слід звернути увагу на північну частину;

•північно-східна покращить розумову діяльність, допоможе здобути мудрість у новому році;

ДО НАС БІЖИТЬ ЧОТИРИЛАПЕ ЩАСТЯ•східний сектор – взаєморозуміння в родині;

•південно-східна частина кімнати відповідає за статки, тому, якщо вам не вистачає грошей, розмістіть ялинку саме там;

•за славу і визнання відповідає південна сторона;

•південно-західний сектор допоможе налагодити стосунки у шлюбі;

•захід відповідає за поповнення сім’ї новими членами;

•північно-західна частина приміщення – для поціновувачів подорожей;

•за здоров’я завжди відповідає центр будинку.

Прикрашати ялинку варто всією сім’єю, втім особливо важливо, щоб члени сім’ї не сварилися під час цього заняття. Як прикраси, можна обрати будь-які іграшки: монетки, ліхтарики, цяцьки з дерева, шкіри, паперу, поролону… Насправді собака – тварина весела, ДО НАС БІЖИТЬ ЧОТИРИЛАПЕ ЩАСТЯтому можна дозволити собі що завгодно в оздобленні новорічної красуні. Наприклад, розвісити краватки, панчохи, шкарпетки чи рукавички. Проте варто уникати яскравого червоного кольору, краще віддати пріоритет відтінкам жовтого. Китайці також радять розставити в будинку фігурки тотемного тваринного покровителя. Не маєте іграшкових собачок під рукою? Не біда! Їх можна виготовити власноруч, наприклад, із фетру, який продається в магазинах тканин. Головне – політ фантазії. Робимо малюнок на папері (приклад на фото), потім переносимо його на фетр, вирізаємо і склеюємо або зшиваємо деталі. Щоб іграшка вийшла акуратною і пластичною, купуйте тонкий фетр (1-15 міліметрів). Голки для роботи із фетром повинні мати дуже гострий кінчик. Для склеювання деталей можна використовувати ПВА, «Момент» або клей для текстилю, проте в цьому разі потрібно стежити, аби клейова маса не просочилася через тканину – так ви отримаєте негарну пляму на лицьовій стороні іграшки. Тому краще мати вдома термопістолет, за допомогою якого швидко і просто створите диво. 

ГАРДЕРОБНІ ПЕРИПЕТІЇ: ЩО МЕНІ ВДЯГНУТИ?

ДО НАС БІЖИТЬ ЧОТИРИЛАПЕ ЩАСТЯЗемляний Собака – обережна, розумна і консервативна тварина. На відміну від Вогняного Півня, під заступництвом якого минув 2017 рік, він не вимагає від святкового вбрання розкоші та надмірностей. Собаці до душі природні пастельні кольори, що асоціюються з природою. Щоб господар 2018 року забезпечив вас підтримкою і проявив симпатію, зупиніть вибір на жовтому або коричневому вбранні. Якщо вважаєте жовто-коричневу гаму надто банальною, можете внести трішечки яскравих відтінків (помаранчевий, гірчичний або золотий). Головне – не переборщити. Доречним буде і вбрання у чорно-білих кольорах. Як кажуть, класика завжди в моді.

•Для жінок: якщо хочете стати королевою вечірки – зупиніть вибір на розкішній золотій сукні. Але навіть не думайте одягатися в кислотних або червоних відтінках. Щодо орнаментів – обирайте ДО НАС БІЖИТЬ ЧОТИРИЛАПЕ ЩАСТЯрослинні, геометричні та східні принти й малюнки. Але пам’ятайте: собака кішці не товариш, тому для новорічного вечора не підходять наряди з леопардовим візерунком, хутряні жилетки, вироби з хутряним декором, одяг із зображенням кішок. Обираючи фасон новорічної сукні, зважайте на комфорт і елегантність. Про глибоке декольте, пишну спідницю і спокусливі розрізи чи прозорі вставки варто на деякий час забути. У категорію небажаних нарядів також входять моделі з блискітками. Те ж саме стосується й аксесуарів. Обираючи коричневі та жовті відтінки, найкраще доповнять вечірнє вбрання прикраси з платини або золота, а також вироби з бурштину. Головне – щоб образ був стриманим. 

•Для чоловіків: представникам сильної статі обирати новорічне вбрання трохи простіше. Коричневий, чорний або гірчичний костюм – те, що треба. Не подобається костюм? Не проблема! Беремо джинси або штани потрібного пастельного кольору і доповнюємо, наприклад, стильною сорочкою з жилеткою або джемпером. Щодо аксесуарів – класичний ремінь і запонки (можна золотого кольору). Також доцільним буде золотий годинник або ланцюжок. Із взуття краще обрати чорні чи коричневі туфлі. Якщо запланований карнавал – вирушайте в образі ковбоя. Точно не прогадаєте.

СВЯТКОВО-ЗАСТІЛЬНИЙ ФЕН-ШУЙ

ДО НАС БІЖИТЬ ЧОТИРИЛАПЕ ЩАСТЯСвятковий стіл бажано розташувати так, щоб його можна було вільно обійти з усіх боків. Не бажано його ставити в кут. В ідеалі стіл повинен бути круглим, але зрозуміло, що на Новий рік не кожен купуватиме окремі меблі. Тому використовуємо той, який є. Обов’язково його потрібно застелити скатертиною, цьогоріч – жовтого або золотого кольору. Якщо таких немає – придбайте жовті або коричневі серветки, бажано без зайвих візерунків. Посуд теж повинен бути простим, однотонним. У центрі столу обов’язково має стояти велика біла свічка, прикрашена ялинковими гілками або золотистими стрічками. Під час святкової вечері не забудьте її запалити.

Ні для кого не секрет, що собака – тварина ненажерлива. Саме тому необхідно постаратися, щоб усі гості були сити-ми і задоволеними, щоб кожен зміг знайти та пригоститися своєю ДО НАС БІЖИТЬ ЧОТИРИЛАПЕ ЩАСТЯулюбленою стравою. Перше і основне місце на святковому столі повинна займати м’ясна страва. Це може бути що завгодно: буженина, свиняча рулька, холодець, курка, перепеличка, кролик, індичка, яловичина, качка, відбивні, стейки, шашлик чи інші смаколики. Крім цього, обов’язково приготуйте м’ясні салати і закуски з додаванням шинки, ковбаси, курятини тощо. Аби страви були більш святковими, викликали приємні емоції та створювали новорічний настрій, прикрасьте їх незвичайним способом: салати – у вигляді ялинок чи ялинкових прикрас, мордочки собаки, кісточки, цукерки… Це сподобається «господарю свята». Якщо ж ви хочете і в меню дотримуватися східних традицій, то обов’язковими є цзяоцзи – вони схожі на українські пельмені, тільки трикутної форми. За правилами, їх треба ліпити напередодні всією сім’єю. Подають страву із часниковим або соєвим соусами. 

Утім стіл повинен бути максимально простим, без вишуканих рецептів. Мрія будь-якого собаки – це кісточка. Тому можна приготувати запечені реберця з овочами – просто і смачно.

Для страви потрібно 500 г свинячих реберець (можна баранячих або яловичих) посолити, поперчити і залишити хвилин на 15 промаринуватися. Окремо порізати кубиками 1 кг картоплі, додати 2 ч.л. сушених трав і спеції за смаком. Туди ж нарізати по 250 г помідорів, баклажанів і болгарського перцю, а також 1 цибулю. Викласти овочі та ребра у форму для запікання, полити соняшниковою або оливковою олією і вичавити 3 зубки часнику. Запікати при температурі 1800С протягом 1-1,5 години. Прикрасити гілочкою розмарину – вуаля. Смачного!

НАЙКРАЩИЙ ПОДАРУНОЧОК – ЦЕ… ЩО?!

ДО НАС БІЖИТЬ ЧОТИРИЛАПЕ ЩАСТЯУ чарівне сімейне свято хочеться продемонструвати близьким турботу і любов. Новорічні презенти частенько завдають чималих клопотів. Непросто обрати оригінальний подарунок, який принесе щиру радість і позитивні емоції. В Рік Собаки актуально дарувати затишні, корисні речі для дому, цікаві сюрпризи і сувеніри. Головне, аби ваші подарунки мали практичне втілення.

Варто зважати на потреби і побажання тих, кому робитимете подарунок: м’які пледи, ковдри, подушки, комплекти білизни, банні рушники, халати, домашній одяг, светри… Для завзятих дачників – набір для барбекю, комплект садових меблів, гамак, інвентар. Для родини – 3D-світильники, рамки, альбоми, книга родинного дерева, стильний постер із зображеннями членів сім’ї, набори посуду, квитки в театр чи кіно. Для друзів – настільні ігри, книги, набори для творчості, парасольки, гаманці, обкладинки для документів. Для колег – фоторамки, ялинкові прикраси, пледи, настільні календарі із зображенням собаки, канцелярія, фруктові кошики, продуктові набори, новорічні сувеніри, свічки. Для другої половини – сертифікат, організована подорож, путівка, спільне відвідування уроку танців, кулінарного майстер-класу, тренінгу, квитки на концерт улюбленого виконавця. Для дітей – іграшки, солодощі, пазли, книги, одяг або прикраси. А якщо хтось із ваших близьких, рідних чи друзів давно мріяв про домашнього улюбленця, то Рік Соба-ки – чудова нагода подарувати чотирилапе щастя.

Ольга БАНАХ.