П'ятница, 29 Березня 2024 р.
5 Січня 2018

НАСПІВАВ НА АВТОМОБІЛЬ!

В останній день 2017 року в новорічному фіналі «Караоке на майдані» взяв участь кам’янчанин Дмитро ПРОКОПОВ. Наш земляк не лише став найкращим народним співаком року, підкоривши столицю приємним голосом, а й завоював головний приз – автомобіль «Hyundai Accent» від партнера програми ТМ «Королівський смак». Дмитро розповів журналістам «Подолянина» про неочікувану перемогу і творчі секрети.

Дмитро ПРОКОПОВ– Дмитре, як тобі до рук потрапив мікрофон?

– Я народився і виріс у Кам’янці-Подільському. Змалечку батько прищепив мені любов до музики, оскільки сам був музикантом. Мені дуже подобалося бути на всіх заходах поруч із ним та його колективом – так і народилося бажання стати музикантом і дарувати людям хороший настрій.

У НВК №9 навчався по класу акордеона у Віталія Гриньова та паралельно займався в театрі пісні «Любава» під керівництвом Любові Мартинюк, де здобув багато знань.

Але коли, як і в усіх хлопців, почалася мутація голосу, вокалом більше не займався. Навчався в індустріальному коледжі, згодом – у столичному КНЕУ на маркетолога та займався футболом.

Спів став для мене звичайнісіньким хобі, але часом вітав рідних і друзів на весіллях, днях народження і помітив, що мій голос подобається людям. Тоді зрозумів, що музика – це не просто захоплення, а сенс мого життя. Знову почав займатися разом із батьком та брав уроки вокалу в Любові Мартинюк, за що їй велика подяка. Вона послухала, оцінила мої старання, порадила продовжувати займатися і навіть порекомендувала піти на вокальний конкурс «Грандфест», де я успішно виступив і посів ІІ місце.

– Довго планував потрапити в обійми до Кондратюка?

– Насправді я не особливо слідкую за кожною останньою новиною, тому про те, що до Кам’янця приїде «Караоке на майдані» дізнався за день до події від сестри Олени. Саме вона розбудила зранку і розвіяла мої вагання.

Прибувши завчасно до Ратуші, зайняли місця ближче до знімального майданчика. Ігор Васильович мене почув та обрав. Звичайно, я хвилювався, бо групи підтримки зі мною не було. Проте, оцінивши публіку, а це була переважно молодь, обрав найкращі хіти Макса Барського.

І не прогадав, бо «Тумани» підспівував весь майдан Польський ринок.

– Із блакитного екрана все виглядає доволі легко і невимушено. А як насправді?

– Це все непросто, особливо під прицілами камер і такої великої кількості глядачів. Проте конкурсанти перебувають у рівних умовах, тому, відпустивши хвилювання, необхідно було заспівати так, щоб вразити людей і завоювати прихильність.

У «Караоке на майдані», як і в кожному шоу, є свої переваги, недоліки і особливості. Головний мінус – це зйомка на вулиці, в різних погодних умовах. А з плюсів – чесність і справедливість. Звичайно, завжди є ті, хто вважає все підкупленим, нечесним і домовленим… Але наспаравді це хибна думка.

Оскільки формат передачі передбачає голосування глядачів, то, звісно, без підтримки рідних і друзів важко дійти до фіналу. Символічним вважаю і те, що з ініціативи сестри я потрапив на «Караоке на майдані», і саме вона оголосила про мою перемогу у фіналі.

– Що хотів би порадити початківцям у музичній сфері?

– Я і сам поки початківець, але ця програма стала поштовхом, якого так не вистачало. Долю виконавця у фіналі вирішувало зіркове журі, думка якого для мене була дуже важливою, бо вони – справжні професіонали.

Ця перемога є і маленькою перемогою над собою. Тепер упевнений: щоденні години тренувань недаремні. Знаю точно: хто працює – тому щастить. Якщо будете наполегливо йти до своєї мети, працювати над собою не раз на тиждень, а щодня, то все неодмінно вийде!

Користуючись нагодою, хочу подякувати міській владі за те, що запросили до нашого міста це телешоу, а ТМ «Королівський смак» – за чудові подарунки. Окрема подяка творчій групі «Караоке на майдані», ведучому Ігорю Кондратюку, викладачу хореографії Ірині Літинській, танцювальній парі Вадиму Івасюку і Мар’яні Рентюк, а також друзям, рідним та всім кам’янчанам за вагому підтримку.

На своїй сторінці у «Фейсбуці» Дмитра привітав і ведучий Ігор Кондратюк.

«З Новим Роком! З Новими звершеннями! Миру, здоров’я, наснаги та перемог усім нам! А особливо – любителям «Караоке на майдані». Приходьте до нас співати і 2018-го та не прогавте свого шансу показати Україні свій талант, як не прогавив його Дмитро Прокопов із Кам’янця-Подільського. Він – переможець фіналу 2017 року, Найкращий Народний співак 2017-го».

Ольга БАНАХ.