П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
19 Січня 2018

НА ВІСТРІ ПИСЬМЕННИЦЬКОГО КРИЛА

Багата й щедра Кам’янеччина своїми мистецькими і літературними талантами. Мар’ян Красуцький, для якого 2018 рік став ювілейним, широко відомий громадськості, передусім Поділлю, як журналіст і письменник. Саме на його честь у Кам’янець-Подільській центральній районній бібліотеці підготували та провели читацьку конференцію «На вістрі письменницького крила».

НА ВІСТРІ ПИСЬМЕННИЦЬКОГО КРИЛАПро художні особливості творів прозаїка розповів Іван Прокоф’єв, доцент, член НСПУ. Біб­ліотекар ЦРБ з фонду краєзнавчої літератури Юлія Воронюк підготувала виставку літератури «У руслі часоплину». Огляд книг змістовно представили студенти­практиканти бібліотечної справи Оксана Гарук і Дарина Ключевська. Сам Мар’ян Іванович розповів про нові книги, над якими працює сьогодні. Привітати ювіляра прийшли й викладачі Кам’янець­Подільського коледжу культури та мистецтв. Усі бажали йому творчої наснаги та плідних успіхів на ниві національного відродження.

– Журналістський талант, помножений на великий життєвий досвід, дав вагомі плоди. Письменник зробив чимало для популяризації імен літераторів, краєзнавців, зокрема Василя Булаєнка, Григорія Костюка і Микити Годованця. За понад півстоліття Мар’яном Івановичем написано і опубліковано в місцевій, всеукраїнській періодиці тисячі статей, репортажів, нарисів, публіцистичних праць, ­- наголосив фотохудожник, заслужений працівник культури України, член НСЖУ Станіслав Стояновський.

Оксана КЛІМОВА, завідувач відділу обслуговування ЦРБ.