Четвер, 25 Квітня 2024 р.
2 Лютого 2018

ХОЛОДНА ДОГАНЯЄ ГАРЯЧУ

ХОЛОДНА ДОГАНЯЄ ГАРЯЧУНещодавно засоби масової інформації повідомляли про зростання тарифів на опалення і гарячу воду, які набрали чинності з нового року.

Проте, як з’ясувалося, підвищення не обмине і холодне водопостачання.

Тиждень тому на сайті КП «Міськтеп­ловод­енергія» оприлюднено нові тарифи на холодну воду і водовідведення, які вже набрали чинності з 25 січня ц.р. згідно з Постановою НКРЕ.

У «МТВЕ» нові тарифи пояснюють підвищенням вартості електричної енер­-гії, ставок податків, вартості реагентів і збіль­шенням розміру мінімальної заробітної плати із січня 2018 р.

Тепер тариф на холодне водопостачання з використанням внутрішньобудинкових систем становить 10,97 грн./куб.м, водовідведення – 8,53 грн./куб.м. Приватний сектор (тобто без використання внутрішньобудинкових систем) – відповідно 10,55 грн./куб.м і 8,11 грн./куб.м.

Нагадаємо, що торік тариф на водопостачання змінювався два рази: з

12 травня він становив 10,15 грн. за кубометр, а з 14 вересня – 10 грн., бо з тарифу було вилучено плату за перевірку лічильників.

У нові тарифи також не включені витрати на обслуговування (в тому числі повірку) лічильників води, які перебувають у власності споживачів.