Субота, 27 Квітня 2024 р.
9 Лютого 2018

ОДРУЖЕННЯ НА РЕКОРД: СКАЖІТЬ ОДИН ОДНОМУ «ТАК»

Почуття переповнюють, серця б’ються в унісон – і ви наважуєтеся на доленосне «Так!». Цей хвилюючий момент реєстрації шлюбу приходить свідомо в життя майже всіх закоханих.

Але у мріях все так казково: вогні, квіти, звуки скрипки та віолончелі, вишукані вбрання, спалахи камер, ніжні погляди і безконечні поцілунки під крики «Гірко!».

Марія СаволайненЕтап організації церемонії скла­дається з маси нюансів: по­чинаючи від вибору локації, відповідної атмосфери і завершуючи людиною, яка поставить вам найголовніші запитання, – церемоніймейстером. Серед без­лічі ідей весільної церемонії – головного моменту у вашій історії кохання – іноді важко обрати ту, яка б точно відповідала мріям обох.

Кам’янець-Подільський – міс­то здійснення мрій. Адже туристична перлина знана не лише своєю величною історією, архітектурними пам’ятками чи на­сиченим фестивалями календа­рем, а й постійними рекордами.

До Дня закоханих, 14 лютого, в Кам’янці-Подільському спробують встановити новий рекорд України – «Наймасовіша реєст­рація шлюбу на одній локації». Ця шалено-романтична ідея пер­шою примчала до ведучої та церемоніймейстера кам’янчанки Марії САВОЛАЙНЕН. Саме вона вирішила зробити не просто кра­сиву церемонію з кількома парами, а рекордне дійство, на яке зареєструвалися 27 щасливих пар із різних куточків нашої країни.

– Маріє, чому обрали професію створювати сім’ї?

– Завжди мріяла бути ведучою – ще, напевно, з 8 класу поставила собі за мету. Вступила до Кам’янець-Подільського коледжу культури і мистецтв, щоб мати якесь підгрунтя, провчилася там два роки. Потім вступила до Київського міжнародного університету на факультет «Диктор та ведучий телепрограм», проте на 4 курсі плани трохи змінилися, бо моє серце залишилося в Кам’янці-Подільському. Повернулася, вийшла заміж, народила донечку.

Я не з тих людей, які сидять на місці, тому вирішила розвиватися у весільній індустрії. Спочатку про­вела декілька церемоній, а потім поборола страх і тремтіння в колінах та змогла повноцінно проводити весілля. Захопившись професією, почала їздити на навчання. Перший професійний поштовх уперед відчула, побувавши у «Taku­dis Event school», за що безмежно вдячна одному із найкращих ведучих нашої країни Володимиру Такудісу, який наставив мене на правильний шлях розвитку. І надалі продовжую вдосконалюватися, от уже вдруге наприкінці березня їду на «Фабрику ведучих – 4».

Я – фанат своєї професії, а ще фанат своєї дитини, тому постійно намагаюся поєднувати кар’єру і сім’ю так, аби Владі вистачало моєї уваги та любові. Якось після Нового року прокинулася з думкою, що хочу одружити одночасно декілька пар. Поділилася своєю навіяною мрією з колегою Беатою Логін, власницею весільної агенції «IL Vero». Вона перша мене підтримала та повірила. Тішуся, що ця ідея запалила не тільки мою уяву, а й усе місто. Бо долучилися не один десяток людей і організацій.

– Як плануєте одружити одразу 54 людини?

– Усе відбудеться біля Ратуші. Перед дійством наречені поїдуть на весільний макіяж, який їм безкоштовно зробить салон краси «Beau­ty art center». Щоб усе було максимально комфортно, нам погодилося допомогти арт-кафе «Ра­туша», де наречені зможуть погрітися перед церемонією, там для них організують фуршетний стіл. Щодо самого свята, то спочатку пролог від ведучого на сцені та му­зичний супровід від неповторних музикантів, які будуть запалювати присутніх у холодний вечір, а допоможе їм у цьому вогняне шоу і багато інших цікавинок, які поки залишу в таємниці.

Я довго уявляла головний момент, думала, передумувала, вигадувала… Уявляла, як я з’явлюся на авто, потім, немов Джульєтта, піднімуся на балкон Ратуші – і о 18.00 розпочнеться казка. Відпові­дати на доленосне запитання наші пари будуть не по черзі, а одночасно: спочатку майбутні чоловіки, а потім – майбутні дружини. Всі учасники дійства отримають свідоцтво про шлюб із рук міського голови або когось із його заступників. Документацією займається туристичний центр і наш РАЦС.

– Масовість не завадить кожній парі відчути себе особливими?

– Кохання – ось найголовніше. До нас на рекорд приїдуть пари з Дніпра, Києва, Вінниці, Хмельницького, Трускавця, Чернівців, Львова, Вишгорода і, звичайно ж, Кам’янця-Подільського.

Фіксувати емоції кожного майбутнього подружжя будуть мої колеги, які проявили ініціативу і самі зателефонували. Відеограф Анд­рій Брунов забезпечить крутезним відео, а понад 10 фотографів невтомно фіксуватимуть емоції присутніх, адже буде маса нереально красивих фотозон. Для наречених наприкінці вечора вивезуть величезний торт, який на замовлення створить піцерія «МакСмак». До речі, всі немісцеві пари отримають ще один безкоштовний бонус – перша шлюбна ніч в одному з кам’янецьких готелів.

Не обійдеться і без весільних подарунків, адже ми розіграємо десятки сертифікатів: три знижки 20% на весільне вбрання від салону «Руслан та Людмила», десятки безкоштовних післявесільних дозйомок, один безкоштовний друк величезного полотна з фотографією наречених від компанії «Фототоп» тощо.

Вірю, що це буде незабутньо і дуже круто. Бо кожна пара, яка пла­нує одружитися, повинна бути одним цілісним механізмом! Їм зав­жди має бути цікаво один із одним та відкривати разом щось нове: чи то пляшку вина, чи то нову країну… І коли їм виповниться по 70 років, вони грітимуться десь на березі моря і згадуватимуть: «А пам’ятаєш, як…». Це і є щастя.

Ольга БАНАХ.