Четвер, 25 Квітня 2024 р.
16 Лютого 2018

МАРИНА ПОРОШЕНКО ВІДВІДАЛА КАМ’ЯНЕЦЬ

13 лютого до Кам’янця-Подільського, у рамках робочої поїздки на Хмельниччину, завітала перша леді України Марина ПОРОШЕНКО.

Під час короткого візиту до нашого міста вона встигла відвідати НВК №3, де за кошти Благодійного фонду Порошенка у рамках проекту «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» облаштували медіатеку, бути присутньою під час підписання меморанду­-му про співпрацю між головою Хмельницької ОДА Олександром КОРНІЙЧУКОМ і керівниками органів місцевого самоврядування про створення 26 інклюзивно-­ресурсних центрів у регіоні, побавитися із учнями, які мають особливі потреби, поспілкуватися із пресою та кам’янчанами.

МАРИНА ПОРОШЕНКО ВІДВІДАЛА КАМ’ЯНЕЦЬДо речі, Марина Анатоліївна поки що єдина з дружин українських президентів, яка завітала до Кам’янця-Подільського з офіційним візитом.

Першу леді радо зустріли в НВК №3, де вона оглянула сучасну медіатеку. Просторий кабінет поділений на три зони. В релаксійній учні відпочивають і читають книги. В інтерактивній мають можливість працювати на ком­п’ютерах, а у секційній – за круг­лим столом обговорити актуальні питання. Крім того, зі школярами, які мають особливі ос­вітні потреби, тут займається соціальний психолог. У НВК №3 діють

11 класів з інклюзивним навчанням, де здобувають освіту 19 особливих учнів.

Кошти на ремонт цієї медіатеки та ще однієї, облаштованої в ЗОШ №12, надав фонд Порошенка. За 380 тис.грн. придбано меб­лі та обладнання. Ще одна сучасна медіатека облаштована в ЗОШ №7 за кошти міського бюджету.

Оскільки Фонд Порошенка взяв курс на розвиток інклюзивної освіти, то Марина Анатоліївна привезла на Хмельниччину зразок типового плану створення мережі інклюзивно-ресурсних центрів. Уже з 1 вересня ц.р. в області мають запрацювати 26 таких центрів.

– Вірю, що нам усе вдасться, і ми створимо мережу інклюзивної освіти, – під час зустрічі зазначила дружина Президента. – Часу до від­криття обмаль, але якщо ми об’єд­наємо зусилля, то вже з 1 вересня надаватимемо якісні корекційно-педагогічні послуги. Найголовніше – паралельно із будівництвом підбирати кадри та навчити їх працювати за сучасними міжнародними методиками.

За словами почесної гості, такі центри важливі тим, що будуть супроводжувати дитину з 2 до 18 років у період, коли вона активно навчається, і надавати корекційно-освітні послуги. Це сучасний прогресивний метод, який дозволяє не залишатися дітям та їхнім батькам наодинці з проблемою.

Після офіційної частини Марина Анатоліївна поспілкувалася з громадою, не відмовивши й учням у селфі. Із собою до столиці перша леді повезла картину, яку їй від кам’янчанина Кирила БОГДАНЮКА передав міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ. Хлопець, який має фізичні вади та дивовижний талант, малює картини за допомогою праски.