П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
16 Лютого 2018

«ПОДІЛЬСЬКИМ ВІСТЯМ» – 100!

9 лютого в органному залі Хмельницької обласної філармонії відбулися урочистості з нагоди 100-літнього ювілею обласної газети «Подільські вісті» (назва з 1992 р.).

Колектив редакції та вітання від голови Держкомтелерадіо Олега НаливайкаДатою заснування вважається 10 лютого 1918 року, коли в нашому місті побачило світ перше число газети «Известия Каменец-Подольского Совета рабочих и солдатских депутатов». Тому керівник нинішнього колективу редакції – заслужений журналіст України Петро Лічман – Кам’янець ласкаво називає «колискою» своєї газети.

У ювілейному номері «Подільських вістей» розміщено вітання від Голови Верховної Ради і Прем’єр-міністра України. Гості та колеги з’їхалися з усієї Хмельниччини, сусідніх областей і столиці.

На святі ювілярів особисто вітали голова Державного комітету телебачення та радіомовлення України Олег НАЛИВАЙКО, голова Хмельницької ОДА Олександр КОРНІЙЧУК, керівництво Хмельницької облради та На­ціональної спілки журналістів України.

Кам’янчани не залишилися осторонь від привітань. Ювілярів поздоровив міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ. Одним із подарунків була пам’ятна монета НБУ із зображенням Кам’янця, вручена з побажанням мера «не забувати батьківщину газети», а від імені народного депутата Володимира Мельниченка його помічник вручила грошовий сертифікат.

Нагороди НСЖУ отримали голова міськрайонної організації НСЖУ, кам’янчанин Василь ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ, який тривалий час був спецкором «Подільських вістей», а також ка­м’янецький журналіст Петро ПОЛІЩУК.

В’ячеслав СЕМЕНОВИЧ, спец. для «Подолянина».