Четвер, 18 Квітня 2024 р.
2 Березня 2018

«ГАЗПРОМ» ПРОДОВЖИВ КАНІКУЛИ… ДО 12-го!

Президент попросив прикрутити газ – і у Кам’янці закрили школи і садочки.

Зроблено це у відповідності до загальнонаціонального плану дій та рішення обласної комісії з техногенної безпеки. Так само припиняють навчання освітні заклади по всій Україні.  

– «Газпром», програвши Україні в Стокгольмському арбітражі, знизив на 20 відсотків тиск у газопроводах на своєму боці системи, щоб дискредитувати Україну, – оприлюднив інформацію на своїй сторінці у «Фейсбуку» Петро ПОРОШЕНКО. – Щоб зруйнувати цей сценарій – достатньо на декілька днів зменшити в оселях температуру на один градус. Приєднуючись до цієї ініціативи особисто, я також закликаю всі державні установи зменшити по можливості температуру в приміщеннях. Так само прошу громадян на декілька днів прикрутити опалення лише на один градус або максимально уникати втрат тепла в будинках».

Із цього приводу 2 березня відбулося засідання виконкому Кам’янець-Подільської міськради, на якому розглядали, як зекономити газ на місцевому рівні. Як наслідок, зійшлися на тому, щоб призупинити навчання у школах і садочках із 3 березня. Навчальний процес розпочнеться вже з 12 березня. Втім для дошкільнят, батьки яких не можуть залишитися вдома, черговим залишається ДНЗ №17, що працює на твердому паливі.  

Кам’янчан з індивідуальним опаленням міська влада просить зменшити температуру в приміщенні бодай на 1 градус удень і на 2 – уночі. Споживачів центрального опалення це не торкнеться, адже місто і досі заміщувало 30% газу котельнями на альтернативному твердому паливі. 

Такого режиму економії міська влада просить дотримуватися до 5-6 березня.