П'ятница, 29 Березня 2024 р.
2 Березня 2018

ОСТАННІЙ ЛЮТИЙ ТИЖДЕНЬ?

Хоч календар уже радісно сповістив про настання весни, втім зимовий мороз вперто нагадує кам’янчанам, що ховати теплі речі у шафу ще зарано. Останній тиждень лютого дав можливість туристичній перлині по-особливому відчути зимовий настрій, адже за вікнами стовпчик термометра доходив до -20. Зимовим атрибутам, як-от мороз, сніг і лід, тішаться лише дітлахи, яким карантин додав днів для зимових розваг. А от дорослим не позаздриш, особливо комунальникам. Вони за цілу зиму так затято не розчищали кам’янецьких доріг, як довелося це робити за тиждень до весни. Непередбачувана погода змусила їх виходити на роботу і в суботу.

ОСТАННІЙ ЛЮТИЙ ТИЖДЕНЬ?Але чи так розчищалося, чи просто не пощастило деяким перехожим, які травмувалися просто на вулиці. Таких до місцевого травмопункту звернулося аж 86, із яких 32 довелося накладати гіпс.

У районі ж із вуличними травмами госпіталізували 6 осіб. Одних лід підкосив на власному подвір’ї, інших небезпека спіткала на сільських вулицях. Ще двоє ОСТАННІЙ ЛЮТИЙ ТИЖДЕНЬ?мешканців району стали жертвами морозів і наразі перебувають у Центральній райлікарні з діагнозом «обмороження». Аби запобігти таким випадкам, у районі відкрили стаціонарні пункти обігріву в лікарнях і центрах соцобслуговування у Жванці, Старій Ушиці й Оринині, також погрітися можна в амбулаторії у Слобідці-Рихтівській і ЦРЛ. Працюють пункти обігріву і в кам’янецьких лікарнях та центрі «Турбота».

Стихія додала клопоту і водіям. 28 лютого перемело дорогу до с.Вітківці Завальського напрямку, але замет вдалося максимально швидко розчистити і відновити рух транспорту.

Центральні дороги державного і регіонального значення на Кам’янеччині розчищають і посипають працівники філії «Ка­м’янець-Подільська ДЕД». З іншими шляхами допомагають аграрії та приватні підприємці.

Ольга БАНАХ, Вікторія КОЖЕВНІКОВА.