Четвер, 25 Квітня 2024 р.
23 Березня 2018

ПАНОВЕ, ПЕРЕДАЄМО 5 ГРИВЕНЬ!

ПАНОВЕ, ПЕРЕДАЄМО 5 ГРИВЕНЬ!Не до жартів стане пасажирам із 1 квітня.

З цього дня за проїзд у маршрутках доведеться платити на гривню більше. Відповідне рішення вчора затвердили на засіданні виконавчого комітету, схваливши новий тариф на перевезення – 5 грн.

Як прокоментувала директор департаменту економіки та інфраструктури міста Майя ГУРСЬ­КА, міські перевізники ще в січні звернулися з проханням переглянути вартість тарифу. Такий крок аргументували збільшенням мінімальної заробітної плати і подорожчанням пального, оцінивши свою послугу аж у 7 грн. Утім після детального вивчення міська влада винесла свій вердикт – 5 грн.

Поки що старою залишається ціна проїзду на нічних рейсах, утім ненадовго, бо водії вже розпочали офіційну процедуру подорожчання. Незмінна ж лише ціна на проїзд у комунальних автобусах.

Утім на горизонті з’явилася но­ва альтернатива маршруткам – електроавтобуси. Днями зі Львова повернулися міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, його заступник Сергій БАБІЙ і радник Володимир ХМЕЛЮК, де вони відвідали підприємство «Електрон», що розпочало виробництво сучасних електроавтобусів.

– Кам’янець уже зробив перші кроки до впровадження електроавтобусів, – зазначив Михайло Євстафійович. – Маємо відповідне рішення та покрокову програму. Залишається розробка проектно-технічної документації. Тут пообіцяв допомогти гендиректор «Електрону», який через місяць має приїхати до нашого міста зі спеціалістами.

На сьогодні держава виділила кошти на виробництво електроавтобусів, які розподілять у лізинг органам місцевого самоврядування. За попередніми підрахунками, окупність проекту – 3-4 роки. І ми докладаємо зусилля, щоб потрапити в перший вагон електробуса й отримати лізинг.