П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
23 Березня 2018

КОГО ВОЗЯТЬ БЕЗКОШТОВНО?

До перевізників у кам’янчан останнім часом побільшало запитань. Одні нарікають на прагнення підвищити ціни за проїзд, інші скаржаться на нелюдські умови проїзду, а дехто обурюється тим, що не всіх пільговиків возять безкоштовно.

– Я – інвалід із дитинства ІІ групи, – завітавши до редакції, розповів кам’янчанин Володимир КОРИТНИК. – Нещодавно лікувався в Києві, то там мене перевозили задурно. У рідному ж Кам’янці водії безкоштовно перевозять лише дітей-інвалідів, а з інвалідів дитинства беруть гроші. Чому така несправедливість?

Прокоментувати ситуацію ми попросили начальника відділу з персоніфікованого обліку департаменту соціального захисту населення міської ради Олену КОСТИНЕНКО:

– У Кам’янці-Подільському перевезення всіх пільгових категорій здійснює комунальне підприємство «Комунтранссервіс».

У кожній приватній маршрутці є оголошення, що без дотації з Державного і міського бюджетів, відповідно до рішення виконавчого комітету від 2013 року, перевізники безкоштовно перевозять три пільгові категорії. Це інваліди війни, учасники бойових дій і діти-інваліди. Володимир Коритник також звертався до департаменту соцзахисту із цим питанням. Втім він не відноситься до вищевказаних категорій і має право на безкоштовний проїзд лише в комунальних автобусах.