П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
30 Березня 2018

КЛИЧТЕ ГОСТЕЙ У «КАМ’ЯНЕЦЬ МАГІЧНИЙ»!

Напередодні відкриття турсезону, протягом 28-30 березня, в Києві на 24 виставці Uitt:  «Україна-Подорожі та Туризм» презентується і наше містоГостинні кам’янчани оголошують про відкриття туристичного сезону 21 квітня!

Традиція проводити відкриття туристичного сезону у вигляді повномасштабного фестивального заходу зародилася в Ка­м’янці-По­діль­сь­кому 10 років тому. За цей час місто приготувало для туристів такі туристичні продукти, як «Фестивальний календар», «Ка­м’янець – місто закоханих», «Ка­м’янець крізь віки», «Ка­м’я­нець ретро», «Ка­м’я­нець активний».

Організатори переконалися: все, що пропонує місто для туриста, є магією, яка притягує тисячі гостей. Тому цьогоріч туристичний сезон відбудеться зі слоганом «Кам’янець магічний». Магія історії, магія творчості, магія креативних рішень будуть в основі ювілейного відкриття туристичного сезону-2018.

21 квітня на вулицях і площах «острова скарбів» оживуть легенди про давнє місто на камені. Мандруючи Старим містом, ви зустрінете оленя, який привів братів Коріатовичів на скелястий берег Смотрича, переконаєтеся в магічності Арки бажань, скуш­туєте першу каву в Україні, почуєте чудодійну скрипку та за­ча­руєтеся красою юної Ауринії.

На відкриття туристичного сезону архітектурні пам’ятки доповнять гості з минулого. Сотні людей в історичних костюмах прогулюватимуться містом, створюючи атмосферу, що зачаровує. Кульмінаційною подією історичного флешмобу стане спільно виконаний танець на головній площі Старого міста. Саме це дійство може стати новим рекордом України!

У програмі відкриття турсезону – проведення туристичного форуму, на якому відбудеться презентація нових туристичних продуктів Кам’янця-Поділь­ського («Ка­м’янець-Подільський: дитячий туризм» та перший гастрономічний маршрут «Смачна карта Ка­м’янця-Подільського»), туристич­них об’єктів і послуг.

Для кращої поінформованості та зручності туристів у місті розпочне роботу сенсорний туристичний кіоск.

Майданчиком для старту ди­тя­чого туризму організатори обрали пам’ятку архітектури ХVIIІ сто­ліття – Порохові склади, об’єкт, який упер­ше починає використовуватися для туристичних івентів. Саме тут наймолодші гості Кам’янця-Поділь­ського стануть учасниками захопливих квестів, майстер-класів, ігор і вечірніх магічних історій.

Гастрономічний маршрут «Смачна карта Кам’янця-По­діль­ського» презентуватиметься для учасників прес-туру і фам-тріпу в концептуальних закладах харчування міста через дегустацію їхніх фірмових страв.

Також розпочнуть працювати нові туристичні локації: «Консервація археологічних решток першої кам’янецької бруківки 1760-х рр.» на Польському ринку, українсько-литовська експозиція «Народи, об’єднані історією: Коріатовичі на Поділлі» в пристінному корпусі Старого замку та виставка до 100-річчя Української революції 1917-1921 рр. «Пам’ятними місцями останньої столиці» у конференц-залі НІАЗу «Кам’я­нець».

Вперше на відкритті туристичного сезону любителі екстриму та активного відпочинку випробують маршрут «МТ-туру».

Не обійдеться в день відкриття туристичного сезону без сюр­призів, новинок і нових рекор­-дів!

Організаторами заходу є міська рада спільно із дер­жавним історичним музеєм, НІАЗом «Ка­м’янець», ГО «Гільдія екскурсоводів», надавачами послуг активного відпочинку, організаторами дитячого туризму, готельєрами та рестораторами, міським Будинком культури, освітніми закладами міста.

Організатори відкриття туристичного сезону.