Четвер, 25 Квітня 2024 р.
11 Травня 2018

В ОЧІКУВАННІ СВЯТА Й БУДИНКУ КУЛЬТУРИ

В ОЧІКУВАННІ СВЯТА Й БУДИНКУ КУЛЬТУРИЦьогоріч День міста обіцяє бути запальним і насиченим: політаємо на по­вітряних кулях, відвідаємо презентацію документального фільму, проведемо ніч у музеї, поспіваємо на концертах, позмагаємося в конкурсах і зробимо все, аби встановити черговий рекорд.

18 травня до нас «прилетить» фестиваль повітряних куль «Кубок Поділля». Також цього дня червону стрічку переріжуть на відкритті амбулаторії сімейної медицини (вул.Суворова, 44). А в готелі «Клеопатра» о 10.00 в рамках фестивалю «Дівчатафест» очікується презентація документального фільму про жінок на війні «Невидимий батальйон», ідея якого належить кам’янецькій аеророзвідниці Марії Берлінській.

Для поціновувачів мистецтва о 13.00 у Вис­тавковій залі відкриється виставка «Аркадій Данилюк. Вібрації душі та пензля». О 15.00 на Центральному стадіоні кам’янчани сформують живий герб міста і таким чином, можливо, зафіксують черговий рекорд. А о 18.00 відбудеться відкриття арт-композиції «Герб міста» (на перехресті пр.Грушевського –

вул.Північна). З 19.00 історичний музей-заповідник запросить усіх охочих приєднатися до акції «Європейська ніч музеїв». Закінчиться цей день виступом гурту «Музич­ний стандарт» о 20.00 на майдані Польський ринок.

Кульмінація свята розкриється 19 травня на майдані Польський ринок, де відбудеться урочисте відкриття Дня міста «Кам’янець – ост­рів скарбів – 2018». Там чекатимуть на частування «Подільські вареники!», музпроект «Оспіваний Кам’янець», концерт «MamaRikи».

А 20 травня – довгоочікуване відкриття міського Будинку культури, концерт військового оркестру та багато іншого.

Детальну програму заходів до Дня міста читайте в наступному номері «Подолянина».

Вікторія БОЯРШИНОВА.