П'ятница, 29 Березня 2024 р.
11 Травня 2018

ОСТАННІЙ ДЗВІНОК – НА «ФОРТЕЦІ FEST»

Музичний фестиваль «Фортеця Fest», який 11-й рік пос­піль проводитиметься в Кам’янці-Подільському, стане справжнім подарунком молоді до закінчення важкого навчального року, адже відбудеться 25 травня.

Організатор заходу Валентин ДРАГОМЕРЕЦЬКИЙ запевняє, що цьогорічний останній день навчання буде веселим, драйвовим та ще й на патріотичній хвилі. Адже за справу беруться «Антитіла» і Арсен Мірзоян, які виступлять хедлайнерами фесту.



«Антитіла»– Валентине, чому саме ці виконавці завітають до нас на фестиваль?

– Цьогоріч «Фортеця Fest» зо­рієнтована на україномовні проекти. «Антитіла» й Арсен Мірзоян – професійні, якісні виконавці, творчість яких суто українською мовою, а це нині надзвичайно актуально і модно. Протягом року ми відслідковували популярність, рейтинги багатьох артистів, робили соцдослідження і на основі напрацьованих результатів обирали тих, кого запрошувати. Найголовнішим критерієм вибору є, звичайно, наша кам’янецька публіка, ми зупиняємося на тих виконавцях, які їй цікаві.

Що стосується Арсена Мірзояна, то він вразив альбомом і піснею «Джеральдіна», яка ще з минулого року стала справжнім хітом і дотепер не перестає лунати на всіх радіостанціях. Цікаву музичну перед­історію про різдвяний лист Чарлі Чапліна до своєї доньки Джераль­діни не чув лише глухий або лінивий. А відеокліп на «Ютубі» зібрав більш ніж 4 мільйони переглядів.

До речі, Арсен і Чарлі Чаплін поєднані з Кам’янцем. Адже під час «Respublica-2016» співак створив стріт-арт свого кумира в дворику за піцерією «МакСмак».

Фаворитом фестивалю стане і гурт «Антитіла». У нашому місті вони голосно про себе нагадали ще на «Respublica Fest» торік. Уже пізніше їхня пісня «Там, де ми є» – саундтрек до серіалу «Школа» на телеканалі «1+1» – спричинила справжій музичний вибух серед молоді. Тому впевнені в задоволенні кам’янець­ких шанувальників концертом наживо. Спочатку «Антитіла» вагалися із виступом у Кам’янці, адже планували гастролювати з наступного року. Проте, враховуючи, що 2019 ро­ку відбудуться президентські та пар­ламентські вибори, музиканти вирішили відновити концертний тур. На­разі вони перебувають у Штатах. На Батьківщину планують повернути­ся 23 травня, а вже 25 вве­чері наша публіка зустріне їх теплими і гучними оплесками.

– Хто з місцевих артистів виступить на фесті?

– Наш відомий, загартований досвідом різних фестивалів і концертів гурт – «Bekingem». Ну, і звичайно, повноцінного свята не відбудеться без дотепних жартів гумористичної команди «Наш Формат».

Арсен Мірзоян у Кам’янці– А як щодо вартості квитків?

– Враховуючи, що Кам’янець- Подільський – маленьке місто, а людей потрібно зібрати чимало, то ми встановили оптимальну ціну на квитки – 120-200 гривень. Також активно підтримуємо сиріт, інвалідів, учасників АТО, для яких квитки безкоштовні. Як правило, близько 500 квитків ми розсилаємо в різні громадські організації, студентські самоврядування, профспілки та підприємства міста.

Завдяки народному депутату Володимиру Мельниченку всі місцеві випускники-одинадцятикласники отримають запрошення як подарунки. Їх у нас майже півтисячі. Розраховуємо на те, що справді свято останнього дзвоника в тан­демі з «Фортецею Fest» створять справжню симфонію гарного настрою і вражень.

А щоб батьки не хвилювалися за своїх чад, на мотобольному стадіоні під час фестивалю за безпекою постійно наглядатимуть поліція, пожежна служба, а також чергувати­-ме «швидка». Плануємо насититися свят­куванням до 22-ї години.

– Чим будете ще дивувати?

– Оскільки «Фортеця Fest» є спі­вочим фестивалем, виникла цікава ідея: чому б не влаштувати караоке серед глядачів. Усі охочі зможуть переспівати свої улюблені хіти та ще й отримати приємні подарунки.

Ми вирішили не мучити народ невідомістю щодо часу виходу гуртів на сцену – встановили лайн-ап свята. Отже, з 18 години глядачі зможуть заходити на мотобольне по­ле. О 18.15 розпочнеться конкурс ка­раоке. Драйвові «бекінгемці» розпалять аудиторію своїм виступом о 19.00, через 40 хвилин естафету

передадуть форматівцям. Із 20.00 на сцені буде Арсен Мірзоян, а на десерт – «Антитіла» о 21-й.

Вікторія БОЯРШИНОВА.