«ПОДІЛЬСЬКІ ВАРЕНИКИ»
Після офіційного відкриття Дня міста зі сцени всіх запросили на велике частування – спробувати запашні, гарні й смачні подільські вареники. Причому безкоштовно.
Наліпили їх п’ять тисяч штук із сімома видами начинки: сир солений і солодкий, м’ясо, чорниця, вишня, картопля, капуста.
Першими традиційну українську страву спробували представники закордонних делегацій, які завітали до міста на урочистості (на фото). І не пошкодува-
ли – кажуть, що гармонія смаку вареничків зі шкварочками та сметанкою не залишила їх байдужими.
Вареники ліпили, так би мовити, «всім світом» – долучилися і кам’янецькі підприємці, і галицькі, зокрема, із компанії «Harbyz», яка за Ратушею влаштувала цілий гастрономічний ярмарок.
– Скільки Вам коштувало наліпити вареників на свято? – запитуємо у власника «Harbyz» Андрія Бойка.
– Це був наш подарунок місту, а як відомо, про вартість подарунка не говорять.
І хоч це було свято, не запитати в Андрія Федоровича про сусідство гастрономічного ярмарку із загальноосвітньою школою, яке викликало обурення в соцмережах, ми не змогли.
– Ми не продаємо міцних напоїв, а тільки пиво. Поруч зі школою і нашим ярмарком розташований магазин, де можна придбати відповідні напої. Якщо відвідувачі замовляють їжу, вони не запитують у нас, можна їм пити чи ні, – зазначив гість. – Попри різкі висловлювання в Інтернеті, кам’янчани виявилися дуже вихованими людьми, справжніми європейцями. Наприклад, жодних непорозумінь при роздачі вареників, усі чемно стоять у черзі. Було приємно у вас працювати, але днями ми від’їжджаємо до Києва – нашій компанії замовили обслуговування фінального матчу Ліги чемпіонів.