Середа, 01 Травня 2024 р.
25 Травня 2018

ЗАКЛЮЧНИЙ АКОРД СВЯТА

День міста підходив до завершення. Вечір 19 травня, здавалося, вже нічим не здивує, адже в Кам’янці від самого ранку то танці, то співи, то конкурси, а то якісь урочистості. Приємно втомлені містяни посходилися до Ратуші в очікуванні останніх акордів свята. Одні зручно розмістилися на тюках сіна поблизу «Сувенірного містечка», інші вишикувалися в чергу по смаколики на гастрономічному ярмарку, треті позбиралися під сценою, аби не пропустити ані концерту від «MamaRika», ані виступів місцевих співочих перлин із проекту «Оспіваний Кам’янець», ані жартів від знаного в місті колективу «Наш Формат». Але про все по порядку.

«Іноді мені рве дах, іноді рве дах» – це рядок із пісні, який надовго засів у голові кам’янчан після виступу цього гурту. Напевно, не кожен знає, хто така «MamaRika» і про що вона співає, але ця дівчина з перших секунд свого висту­пу розпалила інтерес усіх, хто завітав на концерт або просто проходив повз Ратушу. Весела, зваблива, запальна, драйвова, мила, талановита і просто прикольна дівчина, екс-Еріка, Анастасія Кочетова разом з іншими учасниками невеликого гурту «MamaRika» прос­то підірвали сцену міста. Щира україн­ська мова, відверті розмови між піснями, немов тет-а-тет із публікою, чисте виконання і дикі танці не залишили байдужим нікого. І от, здавалося б, не надто відомі пісні починають підспівувати та підтанцьовувати і наймолодші, і найстарші. Крім основного репертуару, гурт вдало імпровізував, розспівав­ши ім’я нашого міста та заримувавши: «Кам’янець… Не кидайте в мене камінець!.. Кам’янець».

Щодо місцевих зірок, то їхні пісні теж залишили відбиток у душі містян, адже вони співали про найрідніше серцю – Квітку на камені.

– Проект «Оспіваний Кам’янець» я започаткував ще у вересні минулого року. За сприяння міського голови Михайла Сімашкевича випустили компакт-диск із піснями про наше місто «Люблю тебе, мій Кам’янець», а також я опублікував на сторінках «Фейсбуку» понад 30 пісень місцевих авторів, – розповідає керівник естрадної студії «Нове тисячоліття» міського Будинку культури Петро СИТНИК. – За період існування цього проекту отримали, без перебільшення, десятки тисяч схвальних відгуків про прослухані твори. І ось 19 травня відбувся заключний акорд цього проекту. Авторів і виконавців було відзначено грамотами департаменту гуманітарної політики, а завдяки спонсорській допомозі директора ТОВ «Український кристал» Володимира Юр’єва митці отримали цінні подарунки і, найголовніше, бурхливі оплески шанувальників як подяку за творчість, за велику любов до нашого спільного дому – до прекрасного Кам’янця-Подільського.

Ольга БАНАХ.