П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
8 Червня 2018

І ЗУБИ ПОКАЗУВАЛИ, І ГРАЦІЙНО ПОЗУВАЛИ

Службові і кімнатні, великі та маленькі, кудлаті й не дуже, дружелюбні та гавкітливі, – породисті собаки зустрілися 3 червня на традиційній виставці «Зорі над Смотричем – 2018», що відбулася на стадіоні ПДАТУ.

І ЗУБИ ПОКАЗУВАЛИ, І ГРАЦІЙНО ПОЗУВАЛИДо нас приїхали чотирилапі з Києва, Він­ниці, Чернівців, Хмельницького, Львова, також брали участь і десять місцевих – усього зібралося майже 60 песиків різних порід, мастей і характерів. Для когось із них ця виставка була першою, хтось же гордо ходив із медалями на грудях, а хтось прийшов, аби підтвердити породу. Захід об’єднав виставку собак усіх порід національного рангу і чемпіонат із програм «Універсальний курс дресирування – 1» (УКД-1) та «Собака-­тілоохоронець» (СТ).

Глядачі із захватом спостерігали, як породисті собаки граційно крокували рингом, демонструючи найкращі породні якості. Їх оцінювала суддя міжнародної категорії Олена ШИРИНСЬКА зі Львова, яку часто запрошують до Європи.

Важко було стримати емоції, коли службові собаки безвідмовно виконували команди господаря і без вагань кидалися на «злочинця», якщо помічали небезпеку. У чем­піонаті з програм УКД-1 та СТ за перемогу змагалися аж 15 представників. Обирала найкращого суддя Наталя ОМЕЛЬЯНЕНКО з Києва. Тут пощастило двом німецьким вів­чаркам зі столиці.

У різних номінаціях переможцями стали:

Найкращі хендлери: І – померанський шпіц (Львів), ІІ – німецька вівчарка, ІІІ – боксер.

Найкращий ветеран: Ікар (німецька вів­чарка, 9 років, Київ).

Найкраще щеня: І місце – руський чорний тер’єр (Кам’янець-Подільський), ІІ – німецька вівчарка (Нова Ушиця).

Найкращий юніор: І місце – йоркширський тер’єр (Кам’янець-Подільський), ІІ – східноєвропейська вівчарка (Хмельницький), ІІІ – золотистий ретривер (Вінниця).

Найкращий собака виставки: І місце – німецький дог (Вінниця), ІІ – німецька вівчарка (Хмельницький), ІІІ місце – французький бульдог.