П'ятница, 29 Березня 2024 р.
15 Червня 2018

КРУТІ ВІРАЖІ КАМ’ЯНЕЦЬКИХ ДОРІГ

КРУТІ ВІРАЖІ КАМ’ЯНЕЦЬКИХ ДОРІГПісля публікації про те, що прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом безпідставної сплати державою 3 млн.грн. виконавцям «ремонту» дорожнього покриття на вулиці Князів Коріатовичів, у повітрі зависли запитання: «А чи будуть заробляти ранньостиглі дірки на асфальті? Хто? Коли? І за чий рахунок?». Цього тижня ми отримали відповіді: покриття почали перестеляти в понеділок ті самі виконавці робіт за власний рахунок. Ділянку дороги відфрезерували і асфальт кладуть по-новому, тепер товщиною 5 см.

Як повідомлялося, тендер на виконання поточного ремонту ділянки дороги, що перебуває

на балансі Служби автомобільних доріг, виграло хмельницьке ТОВ «Єврошляхбуд». Держава торік на це передбачила 13 млн.грн. Через два-три місяці після завершення робіт стало зрозуміло, що технологію порушено. Служба автомобільних доріг не прийняла дорогу в експлуатацію і зробила припис щодо перероб­лення неякісного відрізку дов­жиною 800 м і завширшки 10 м.

Коли саме допущені порушен­ня – при закупівлі матеріалів, виробництві асфальту, облаштуванні покриття – наразі з’ясо­вують правоохоронці. А представники Служби автомобільних доріг області тепер буквально стоять над головою ремонтни­ків – лабораторія САД перевіряє якість кожної партії асфальту. Його, до речі, тепер везуть за 90 км – із Новодністровська.

ОБ’ЇЗНУ РОБИТИМУТЬ КАМ’ЯНЧАНИ

Князів Коріатовичів не єдина вулиця в місті, де тривають масш­табні роботи. Як повідомив заступник міського голови Сергій БАБІЙ, днями відбулася перша технічна нарада з приводу відновлення об’їзної дороги. Ремонт її відрізка на вул.Північна до вул.Привокзальна виграло ка­м’янецьке підприємство, яке очолює Олександр ЗАЄЦЬ. Щодо ділянки об’їзної на вулиці Привокзальній тендерний процес ще не завершено.

– Поки що вирішуються організаційні моменти, а днів через десять на Північній розпочнуться роботи. На жаль, на час ремонту доведеться повністю перекрити рух цією вулицею, адже передбачається зняття бруківки – дорога буде зроблена в асфальті, причому дорожній шар сягатиме 70 сантиметрів, – каже Сергій Віталійович. – Для під’їзду до тих установ і підприємств, що розташовані на цій вулиці, ми підлатаємо Індустріальну, але рух вантажівок, найімовірніше, буде через місто. Коли ремонтуватимемо власне саму Привокзальну, автомобілі зможуть рухатися по одній смузі.

Бруківка, яку знімуть із Північної, піде на відновлення вулиць Старого міста з аналогічним покриттям, які цього потребують.

А ТИМ ЧАСОМ НА «ТЕЩИНОМУ»

КРУТІ ВІРАЖІ КАМ’ЯНЕЦЬКИХ ДОРІГОрієнтовно ще понад місяць триватиме капітальний ремонт ділянки автодороги Житомир – Чернівці на «Тещиному язику», що розпочався у травні.

Як повідомляє прес-служба САД у Хмельницькій області, підрядне підприємство ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво» на 269 км біля с.Гуменці фрезерує існуюче покриття, укладає вирівнювальний шар із гарячої асфальтобетонної суміші, по­-верх якого вкладатимуться ще три конструктивні шари дорожнього покриття. Одночасно підрядник виконує роботи з облаштування додаткової смуги на підйом.

За словами першого заступника начальника САД у Хмельницькій області Леоніда НЕЧАЯ, які розповсюдила прес-служба САД, цьогоріч передбачено освої­ти 64 млн.грн., і підрядник по­обіцяв впоратися до липня. А за­галом фінансування проекту ремонту ділянки протяжністю 5,5 км складе 186 981 210 грн. Термін будівництва – 22 місяці.