Середа, 08 Травня 2024 р.
22 Червня 2018

КОЛИ Ж БУДЕ ГАЗ?

Через нашу редакцію до народного депутата України Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА звернувся мешканець с.Добровілля Михайло КІНЦАК, який попросив пояснити, коли буде газифіковано його село. Ця тема частково висвітлювалася в звіті нардепа. Але запитання в селян, як бачимо, ще залишилися.

КОЛИ Ж БУДЕ ГАЗ?«Шановна редакціє газети «Подолянин»! – передаємо зміст листа. – В газеті «Подолянин» від 22 грудня 2017 р. опублікований звіт народного депутата України Володимира Мельниченка за 2017 рік. В одному з розділів звіту ска­-зано, що з Дер­жавного фонду регіонального розвит­ку на розвиток інфраструк­тури Кам’янця-Подільського залучено 6 813 100 грн., а також на газифікацію

23 населених пунктів Кам’янець-Подільського району – 7 млн.грн. У селах Орининського напрямку, а точніше в Оринині й Ріпинцях, люди користуються газом близько 5 років. У с.Теклівка газ до осель мешканців подали в лютому 2018 р.

У Приворотті, Добровіллі люди за власні кошти зробили газифікацію своїх садиб ще у 2013-14 рр. Підвідний газопровід до с.Привороття виконаний у 2016-17 рр. На цьому подальші роботи з газифікації населених пунктів Орининського напрямку припинилися. Оскільки я проживаю в одному із сіл Орининського напрямку, а точніше в селі Добровілля, хотів би дізнатися, які села газифіковані 2017 р., а також коли буде побудований підвідний газопровід до с.Добровілля і встановлені ГРП».

Народний депутат Володимир Мельниченко надав таку відповідь Михайлу Кінцаку.

– Дякую за Ваше звернення. Повідомляю, що справді 2017 року з Державного фонду ре­гіонального розвитку було залучено 7 млн.грн. на газифікацію 23 сіл населених пунктів Ка­м’янець-Подільського району. Реалізація цьо­го проекту передбачає чотири етапи робіт. Наразі вони перебувають на фінішній стадії. До кінця 2018 року буде завершено роботи

з газифікації сіл Завальського напрямку, в тому числі сіл Привороття і Добровілля.