П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
22 Червня 2018

КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ: СХОДИНКИ В ПРОФЕСІЙНЕ МАЙБУТНЄ

КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ: СХОДИНКИ В ПРОФЕСІЙНЕ МАЙБУТНЄНам змалечку нав’язують інформацію про шлях до успіху, про те, що потрібно робити і не робити, аби досягти висот і не помилитися. У кожної людини часто виникають запитання: «Хто я? Що вмію? Ким стану? Як знайти головну справу життя, щоб відчувати себе потрібним, повноцінним і задоволеним своєю працею?». Здається, простіше вирішити складну математичну задачу, ніж розібратися в собі, своїх бажаннях і здібностях. Необхідно пам’ятати, що кожна професія, якщо тільки до неї підходити з любов’ю, знанням справи, містить у собі невичерпні можливості для творчості. Тому кожен із нас має власний шлях, який не залежить від дотримання певних правил, продиктованих оточенням.

КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ: СХОДИНКИ В ПРОФЕСІЙНЕ МАЙБУТНЄДля того, щоб наша молодь отримала всю інформацію про професії, ринок праці, Кам’янець-Подільський міський центр зайнятості спільно з партнерами на ринку праці започаткував новий формат проф­орієнтаційної роботи з учнівською молоддю – проект «День з професіоналом». Це не просто екскурсія чи зустріч із роботодавцем, це можливість відчути себе в ролі «дорослого», всі позитивні та негативні сторони професії, але головне – поспілкуватися з професіоналами і провести з ними деякий час.

Оскільки вже довгий час існує плідна співпраця між міським Центром зайнятості, міським Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді й «Клінікою, дружньої до молоді», розпочався цей проект з ознайомлення учнів випускних класів із професією лікаря. У приміщен­-ні клініки учнівська молодь разом з учителем, фахівцями Центру зайнятості та ЦСССДМ були учасниками цікавої зустрічі й проведення часу з лікарями Валентиною Войцехівською та Тетяною Шепелявою. Розповідь про те, як вони обрали професію, які шляхи становлення про­фесіонала пройшли, думки з приводу того, яким має бути гарний лікар, захопили не тільки молодь, але й дорослих. Між дітьми та лікарями відбувся насичений діалог, який приніс багато корисної інформації.

КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ: СХОДИНКИ В ПРОФЕСІЙНЕ МАЙБУТНЄТакож школярі провели незабутній час із представниками поліції, відвідуючи Кам’янець-Подільський відділ поліції ГУНП у Хмельницькій області. Начальник сектора кадрового забезпечення підполковник поліції Олександр Олійник став гідом для учнів із питань «Хто такий поліцейський, і чим він займається?». Інформація про навчальні заклади, де можна здобути професії слідчого, криміналіста, юриста, ознайомлення з тим, як проходить робочий день поліцейського, які засоби захисту та зброя використовуються, екскурсія до чергової частини, фото в бронежилетах та відповіді на всі запитання – все це молодь отримала, спілкуючись зі старшим інспектором ювенальної превенції капітаном поліції Олександром Горюком та інспектором ювенальної превенції лейтенантом поліції Роксоланою Семіряковою, а також із курсантами НАВС.

За час проекту учні отримали дуже багато корисної інформації, щоб зрозуміти: кожен повинен добре знати свою справу, робити її чесно та вміло. І тоді обрана професія буде приносити не тільки матеріальне забезпечення, а й моральне та духовне задоволення.

Хочеться подякувати керівнику «Клініки, дружньої до молоді» Дзвениславі Цуглевич і начальнику Кам’янець-Подільського відділу поліції ГУНП у Хмельницькій області полковнику поліції Юрію Білянському за можливість відчути тонкощі професій лікаря та поліцейського, познайомитися з успішними професіоналами та позитивними людьми.

Наталія СЕМЕНЮК, 

начальник відділу активної підтримки безробітних МЦЗ.