Четвер, 28 Березня 2024 р.
20 Липня 2018

СИРОТИ НЕ НАШЕ МАЙБУТНЄ?

Обласні депутати 13 липня під час позачер­гової сесії облради повернули «Сла­вутинці» молодшу школу. Проте про старшокласни­ків – сиріт і дітей із проблемних сімей, які перебували в Орининському інтернаті, чомусь забули.

СИРОТИ НЕ НАШЕ МАЙБУТНЄ?«Через великий резонанс, невдоволення батьків і педагогічного колективу відразу після ухвалення рішення до голови обласної ради надійшло звернення 32 депутатів обласної ради щодо скликання позачергової сесії та перегляд цього питання», – йдеться у повідомленні на офіційному сайті облради.

Сесію скликали і з результатом голосування – 61 депутат «за» із 68 присутніх – ухвалили рі­шення щодо повернення «Сла­вутинці» початкової школи.

У тій же інформації прес-служби облради подається пря­ма мова голови обласної ради Михайла ЗАГОРОДНОГО: «Ді­ти – це наше майбутнє. І я впевнений, що депутати сьогодні проявили високий рівень демократичності, визнавши свою помилку та, головне, виправивши її». Але, зважаючи на те, що того дня навіть не згадали про сиріт з Орининського інтернату (в закладі депутати закрили старшу школу), виходить, що ці діти не наше майбутнє, бо не мають батьків, і за них немає кому виїхати із протестами.

При цьому керівництво інтернату благало область про єдину правку: дописати «поступово». Аби випустити на­брані десятий та одинадцятий класи, а це ні мало ні багато – 27 учнів.

В Орининському інтернаті нам повідомили, що в одинадцятому класі навчаються троє сиріт, а в десятому – одна. Як варіант, департамент освіти Хмельницької області дозволив їм проживати в інтернаті, але навчатися в Орининській ЗОШ. Усе виглядає ніби гарно і доречно, але ж діти – це не цуценята. Навіть тварин шкода жбурляти з місця на місце.

У ще гіршому стані опинилися школярі із проблемних сімей. Їх ні обласне керівництво, ні соцслужби бачити не хочуть. Мовляв, є батьки, опікуни, то нехай ними і займаються… Але чи справді всі ці керовники живуть у настільки рожевих окулярах і думають, що цих дітей можна повертати у так звані сім’ї? Орининський інтернат – єдиний заклад, який залишився на Кам’янеччині для знедолених дітей, але, як бачимо, дамоклів меч навис і над ним.