Середа, 24 Квітня 2024 р.
23 Липня 2018

НЕ ШКОДУЮЧИ ВЛАСНИХ СИЛ І ЧАСУ

НЕ ШКОДУЮЧИ ВЛАСНИХ СИЛ І ЧАСУУвійшовши до першого під’їзду будинку №38, що на вул.Пушкінська, не можна намилуватися його ошатним виглядом. Пошпакльовані стіни, чисті вікна, на підвіконнях красуються квітучі вазони, на кожному поверсі знайшлося місце для маленьких столиків, на яких стоять квіти. А як же гарно тут цвіте китайська троянда. Ще однією родзинкою є пейзажні фотошпалери, на яких поважні НЕ ШКОДУЮЧИ ВЛАСНИХ СИЛ І ЧАСУбілосніжні лебеді плавають у заквітчаному ліліями озері.

Важко уявити, але ще декілька тиж­нів тому тут панував повний хаос. Та завдяки плідній роботі подружжя Лілії та Анатолія ПУКАСІВ тепер приємно зайти до бу­динку. Вони самотужки майже за 2 тижні зробили косметичний ремонт під’їзду. А озеленення кімнатними рос­линами – заслуга їхньої сусідки Галини МОРОЗ.

– Такий безлад був, що не хотілося навіть із квартири виходити. Обшарпані та брудні стіни аж стогнали, просячи поновити їхню втрачену білизну. Місцева бидлота влаштувала тут мало не громадський туалет, – розповідає мешканка будинку Ванда ГЕРАСИМЕНКО. – Вікна трималися на «чесному слові». Довго ми чекали ремонту, та ось добрі сусіди по-господарськи взялися за наведення порядку, за що їм величезна подяка від мешканців нашого під’їзду.

Ініціатор і виконавець ремонту Анатолій Пукас розповідає, що попросив у голови ОСББ зробити хоча б косметичний ремонт. Але йому відмовили, мотивуючи відсутністю фінансів, бо насамперед необхідно відремонтувати дах.

НЕ ШКОДУЮЧИ ВЛАСНИХ СИЛ І ЧАСУ– І ми з дружиною вирішили вдвох оновити втрачену роками красу під’їзду. Чого чекати з моря погоди, якщо жити в таких умовах неможливо. Вапно для побілки стін використовували власне, а кошти за фарбу і фотошпалери, на які ми витратили майже тисячу гривень, нам пообіцяли повернути. Після роботи вечорами бралися за щітки, шпателі й зробили наш під’їзд кращим. Ще хочемо домофон встановити, із ним буде спокійніше. Хочеться, щоб нашу ініціативу підтримали й інші жителі будинку і також навели лад у своїх під’їздах.

Вікторія БОЯРШИНОВА.