Субота, 20 Квітня 2024 р.
27 Липня 2018

НЕ ДОЇДЕШ І НЕ ПОМРЕШ

– Минулого тижня із відрізаним пальцем декілька кілометрів ішов пішки до машини, аби відвезла мене до лікарні, бо в нашому селі ні медиків, ні доріг…

НЕ ДОЇДЕШ І НЕ ПОМРЕШПро такі жахливі кадри не з американського бойовика, а з села Привітне Китайгородської ОТГ нам розповів місцевий мешканець Віктор БОЛЮХ.

– Дощами повимивало всі шляхи, змило місток. Перевізник рейсового автобуса сказав, що ще один великий дощ – і він до нас уже не доїде. У селі практично всі пенсіонери, багато людей з інвалідністю, потребують лікування, але «швидку» навіть не кличуть, бо знають – не доїде. Що там казати, навіть до кладовища польову дорогу розмило так, що не дійдеш, – зазначив наш читач.

У такій же ситуації мешканці Субоча. Вони навіть листа написали до голови Китайгородської ОТГ Юрія БЕЗРОДНОГО з проханням відремонтувати відрізок шляху з вулиці Садової, 22 до вулиці Миру.

– Четвертого серпня, на Марії Магдалини, ми зазвичай ідемо до каплички в Субочі, там організовуємо свято. Цьогоріч бачимо, що не дійдемо – потопимося у багнюці, – каже наша читачка Галина БАКАЙ. – На початку літа на ділянці дороги, про яку просимо, мою машину закинуло в ярок. Відтоді туди вже не їжджу. Наші старенькі сусіди бідкаються, що навіть до кладовища не буде як їх донести.

Хвилюються через дороги в Китайгородській громаді не лише старенькі люди, але й молоді батьки з Калачківців. До журналістів звернулися із проблемою: до садочка неможливо дійти через величезну яму на вул.Лісова, 1, що неподалік від ДНЗ. Через дощі вона так наповнилася водою, що нагадує ставок, люди мусять обходити його городами.

Схожих звернень за минулий тиждень до нашої редакції надійшло дуже багато: з Абрикосівки, Рихти, Слобідки-Рихтівської, Зіньківців, Оленівки. Люди втомилися від понівеченого асфальту, набридли їм і постійні відмовки чи обіцянки як сільської влади, так і Служби автомобільних доріг. І ніби розуміють, що неабияк на стан доріг вплинули затяжні проливні дощі, та залишати все, як є, також неможливо. Але доки шукають номери урядової «Гарячої лінії», серед літа взувають кирзаки або гумові чоботи і ледь не вплав долають кілометри сільського бездоріжжя.