П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
3 Серпня 2018

ФАТАЛЬНЕ ВІДРЯДЖЕННЯ

Цього тижня Кам’янець-Поділь­сь­кий гірко оплакував двох своїх синів-Героїв, військовослужбовців, учасників бойових дій. 2 серпня в останню путь провели нашого воїна, оборонця Донецького аеропорту Володимира ОТКІДИЧА. Чоловік помер у Львівському госпіталі після жахливої автокатастрофи, що сталася 13 липня на Львівщині.

Богдан БлінчукА напередодні, 1 серпня, місто над Смотричем попрощалося із старшим солдатом 35-річним Богданом БЛІНЧУКОМ, серце якого перестало битися у зоні проведення Операції об’єд­наних сил.

Побратими по службі називають Богдана надійним, сміливим і відважним товаришем, який умів і пожартувати, і прийти на допомогу в потрібний момент.

Служив чоловік в інженерно-дорожньому відділенні 309 окремого інженерного батальйону 48 інженерної Кам’янець-Подільської бригади. За період служби встиг двічі виконувати завдання на сході країни. На жаль, із другого відрядження живим додому вже не повернувся.

– Богдан був працьовитим і хорошим хлопцем, надійним бойовим товари­шем, – зі щемом у серці розповів про підлеглого заступник командира з озброєння 309 окремого інженерного батальйону майор Андрій ГОГЕНДОРФ. – 2016 року він вирішив стати на

захист рідної країни та уклав контракт зі Зброй­ними силами України. Влітку того ж року поїхав у відрядження в зону проведення АТО. За декілька місяців перебування на Донеччині Богдан успішно виконував завдання як водій екскаватора. Об’їздив чимало населених пунктів поблизу Донецька, де облаштовував опорні пункти. Згодом цю ж роботу здійснював і на Кримсь­кому напрямку. Повернувшись до Кам’ян­ця-Подільського, виконував завдання тут. У квітні знову поїхав на схід. Прикро, що це відрядження виявилося фатальним.

Поховали Богдана Блінчука на Алеї слави міського кладовища. Віддати останню шану прийшли представники влади, колеги-військовослужбовці, рідні, друзі та пересічні кам’янчани.

У Богдана Володимировича зали­шилися батьки, молодший брат та 10-річна донька.