П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
31 Серпня 2018

НАД ПОТЯГАМИ ДО РОСІЇ ЗАВИС ДАМОКЛІВ МЕЧ

– Недавно в новинах почула, що Україна планує заборонити потяги до Росії. Розумію, що між нашими країнами вже чотири роки триває війна. Але якщо це справді станеться, то я вже не зможу поїхати до сестри, яка мешкає в Москві. Власного автомобіля не маю, тому потяги залишалися єдиним доступним мені транспортним засобом, – за­телефонувавши до редакції, розповіла 58-річна кам’янчанка Людмила Павлівна.

Справді, нещодавно міністр інфраструктури України Во­лодимир ОМЕЛЯН анонсував центральним ЗМІ про обмеження в транспортному сполученні з Росією, зазначивши, що до Москви, як у старі добрі часи, ходитимуть лише ведмеді. Втім детально пояснити, про які саме обмеження йдеться, чиновник відмовився.

За його словами, відповід­ний документ про заборону транс­портного сполучення

між Україною та Росією вже на розгляді Кабміну, тож останнє слово – за Урядом. По­передньо йдеться про заборону не лише залізничного, а й автобусного сполучення. На­гадаємо, що пряме авіаспо­лучення з Росією Україна закрила ще 2015 р.

Начальник Кам’янець-Подільського залізничного вокзалу Ігор КАПРАВЧУК зазначив, що всі чекають на офіційне рішення та роз’яснення згори. А наразі у штатному режимі із Хмельницького до Росії курсують два потяги: «Львів – Москва» та «Хмельницький – Москва».