П'ятница, 29 Березня 2024 р.
21 Вересня 2018

КІДНЕПІНГ ПО-КАМ’ЯНЕЦЬКИ?

Новини про викрадення дітей активно обгово­рюються на Кам’янеччині. Налякані батьки переповідають жахливі історії про двох дітей, тіла яких знайшли без органів на Хмельниччині. Дехто стверджує, що на дітей полюють двоє чоловіків і жінка на чорній «Audi» з польськими номерами.

КІДНЕПІНГ ПО-КАМ’ЯНЕЦЬКИ?Проте начальник відділу ювенальної превенції ГУ Нацполіції у Хмельницькій області Сергій ЦИМБАЛЮК зазначив, що інформація, яка розповсюджується в Інтернеті щодо викрадення дітей, не відповідає дійсності. На його думку, причиною таких чуток є проект одного мобільного оператора, який розсилає абонентам тестові смс-повідомлення зі змістом: «Допоможіть поліції з пошуком дітей. Із 28.09 по вашому номеру буде працювати послуга «Пошук дітей». Люди, не зрозумівши суті, розповсюджують чутки про нібито викрадення. Тож поліція закликає не створювати штучного ажіотажу й не наганяти паніки, бо жодного такого випадку зареєстровано не було.

У районному відділенні поліції нам повідомили, що наразі не мають жодного звернення щодо спроб викрадення дітей. Але «Подолянину» стало відомо про два підозрілі випадки на Кам’янеччині від очевидців подій.

– 19 вересня, коли на вулиці вже сутеніло, сина моєї подруги мало не викрали з двору, – за­вітавши до редакції, розповіла мешканка с.Рихта Таїса. – Дворічний хлопчик грався у пісочниці біля брами. Мати тим часом неподалік поралася по господарству. Почувши жіно­-чий голос, подумала, що це прийшла сусідка і забавляє мало­-го. Коли ж підійшла ближче, оторопіла. Незнайомка у чорному одязі, тримаючи дитину на руках, збиралася виходити з по­двір’я. Налякана мати одразу почала кликати на допомогу сусідів. Жінка у чорному залиши­-ла хлопця і кинулася навтьо­ки. Неподалік її чекала чорна «Audi».

А декілька тижнів тому така ж неприємність сталася і в сусідньому селі Мілівці. Люди пе­реповідають, що там селяни мало не впіймали мисливи­цю за дітьми, але вона побіг­ла в таку вуличку, про яку мало хто зі сторонніх знає. Тому всі припускають, що вона з наших країв.

Днями свідком незрозу­мі­лої ситуації з незнайомкою стала і кам’янчанка Оксана, яка залишила пост-засте­реження у себе на сторінці у «Фейсбуці»:

«Вчора зіткнулася з дивною ситуацією. Коли моя донька зайшла на дитячий майданчик на «Новій Будові», якась жінка почала її обіймати. Я гукнула, аби запитати, хто це. Незнайомка та ще одна жінка, яка сиділа на лавочці в перуці й окулярах, кудись пішли».

Правоохоронці радять батькам не залишати дітей без нагляду, будувати із чадами довірливі відносини, аби вони не шукали «надій­-них друзів» серед незнайомців, та навчити їх, як поводитися, коли такі підійдуть. Най­краще в такому разі голос­но кричати: «Хто ви? Я вас не знаю», аби привернути увагу.