П'ятница, 29 Березня 2024 р.
21 Вересня 2018

А ХМЕЛЬНИЧЧИНА БУЛА СМАЧНОЮ!

У цьому переконалися гості та мешканці обласного центру, які завітали на щорічну 31-шу агропромислову виставку «Агро-Поділля-2018», що відбулася 15 вересня. Велика їстівна карта Хмельницької області з детальним визначенням кожного району, яку виконали працівники відомого кам’янецького підприємства ТОВ «Український кристал», стала не лише родзинкою виставки, але й увійшла до Книги рекордів України в номінації «Кондитерські вироби».

А ХМЕЛЬНИЧЧИНА БУЛА СМАЧНОЮ!.jpgРекордний розмір 5 метрів на 5 метрів, 8 тисяч 700 мафінів, прикрашених кремом патріотичних кольорів, дизайнерське оформлення смачнючої композиції та дбайливо випечені герби кожного району на ній здивували навіть представників Книги рекордів України, які вже бачили чимало.

Така патріотична ідея виник­ла в директора ТОВ «Український кристал» Володимира ЮР’ЄВА.

– Карта області виконана в синьо-жовтих кольорах, обрамлена різнобарвними візерунками українського орнаменту, – розповідає Володимир Васильович. – Втілювали у життя задум понад два тижні – готували і монтували конструкції, мафіни ж випікали в останній день – аби були свіженькими.

Нагадаємо, що саме «Українському кристалу» підкорилося вже декілька патріотичних рекордів. Зокрема, за найбільший коровай і тризуб із багетів.

– Торішній тризуб став відомим на всю Україну. Нам за рік разів сім замовляли виготов­лення хлібного герба. Мешканцям Чернівеччини неабияк сподобалася цьогорічна карта. Хочуть, аби ми їм виготовили їхню, – продовжує Володимир Юр’єв. – Ми з радістю беремося за виготовлення таких цікавих патріотичних конструкцій. Адже і себе рекламуємо, і країну прославляємо.

Загалом у виставці взяли участь декілька сотень сільгоспвиробників із Хмельниччини, різних регіонів Украї­ни та близького зарубіжжя. Представили вони свою промислову та продовольчу продукцію, сільськогосподарську техніку, обладнання, засоби захисту рослин, сучасні технології та проекти у сільському господарстві.

Кам’янець-Подільську районну експозицію презен­тували голова Кам’янець-Подільської РДА Василь СУКАЧ і начальник відділу агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Надія СУЗАНСЬКА. Продукцію Кам’янеччини вони демонстрували на імпровізованих стінах кам’янецької фортеці, яку виготовили працівники відділу агропромис­лового розвитку, екології та природних ресурсів із колосків зернових культур.