Четвер, 25 Квітня 2024 р.
21 Вересня 2018

ДО АРМІЇ ПОКЛИЧУТЬ У ЖОВТНІ

Про те, коли стартуватиме осіння призовна кампанія-2018, говорили під час брифінгу, що днями відбувся у Хмельницькому. Із журналістами спілкувалися військовий комісар Хмельницького обласного військового комісаріату полковник Сергій ПРИСЯЖНЮК разом зі своїми заступниками і начальником відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Хмельницької ОДА Віталієм МАРТИНЮКОМ.

ДО АРМІЇ ПОКЛИЧУТЬ У ЖОВТНІ– Осіння призовна кампанія стартує у жовтні й триватиме впродовж трьох місяців, – підкреслив Сергій Присяжнюк. – Це на місяць довше, ніж зазвичай. Продовження терміну призову громадян України на строкову військову службу зумовлене насамперед збільшенням чисельності призовників для комплектування Нацгвардії та Державної прикордонної служби. Продовження дасть можливість раціонально розподілити навантаження на призовні та військово-лікарські комісії, якісніше провести заходи з обстеження, проходження медогляду, підбору та призначення призовників у команди до вищевказаних військових формувань.

Заступник військового комісара підполковник Олег ПОПОВИЧ зазначив, що на Хмельниччині призову на строкову військову службу підлягають майже 15 тисяч громадян віком від 20 до 27 років:

– Військовими комісаріатами області буде призвано 750 юнаків. Зокрема, до лав Збройних сил України направимо 400 осіб, ще 350 – до інших військових формувань: Державна спеціальна служба транспорту – 40, Державна прикордонна служба – 50, а 260 юнаків із Хмельниччини призвемо на строкову військову службу до Національної гвардії України.

Як запевнив військовий комісар, майже половина юнаків, призваних до ЗСУ, служитимуть у Кам’янці-Подільському: спочатку в 201 навчальному центрі підготовки фахівців оперативного забезпечення, а згодом – 48 інженерній Кам’янець-Подільсь­-кій бригаді. Під час брифінгу наголосили і на тому, що новоспечені строковики не служитимуть у районі проведення операції Об’єднаних сил, а виключно у пунктах постійної дислокації військових частин.

Андрій АГЄЄВ,

прес-офіцер Міністерства оборони України.