Четвер, 25 Квітня 2024 р.
28 Вересня 2018

ПОРЯД ІЗ ТУРИСТИЧНИМ МІСТОМ – ТУРИСТИЧНИЙ РАЙОН

Чимало туристів, які плекають почуття захвату від наших ча­рівних просторів, величних пам’яток архітектури, аби насититися досхочу культурною спадщиною, не обмежуються містом над Смотричем, а вирушають за його межі.

Добре прокладена туристична стежина до стародавньої коштовної перлини Поділля – Бакоти. Тут і знаний скельно-печерний монастир, і чарівне бакотське плесо, і цілющі джерела.

А скільки ще є цікавих місць у нашому районі, які також заслуговують на увагу й про які мало хто знає. Саме така ситуація спронукала відділ культури, туризму, молоді та спорту Кам’янець-Подільської РДА й районного Центру туризму та охорони культурної спадщини провести 26 жовтня регіональний форум «Кам’янеччина – край туристичний». Для представників громад, які відповідають за туризм, директорів музеїв, представників зеленого туризму, екскурсоводів було запропоновано на розгляд безліч кроків, аби розвинути туристичну інфраструктуру в регіоні та виробити спільну стратегію розвитку. 

– Ми маємо дуже багатий туристичний потенціал: 105 пам’яток культури, 75 – археології, музеї, 28 садиб зеленого туризму, – розповідає головний спеціаліст відділу культури, туризму, молоді та спорту Віктор ТРАВІНСЬКИЙ. – Але територіальна громада не знає, з чого почати та які потрібно зробити кроки, аби наш район перестав бути ахіллесовою п’ятою туристичної інфраструктури регіону. Маючи за плечима здобутий роками досвід у туристичній сфері, готовий з радістю ним поділитися і співпрацювати з громадами. У першу чергу необхідно створити команду однодумців, туристичні агенції, стенди з туристичними маршрутами, на сайті ОТГ відкрити сторінку та розмістити необхідну інформацію про пам’ятки культури, виготовити туристичний продукт і бути готовими запропонувати його потенційним споживачам тощо. Альтернативою розвитку слугуватиме й започаткування самобутніх фестивалів, де б гості могли смакувати автентичні страви, спостерігати, як їх готують. Також потрібно брати активну участь у грантових програмах, створювати різні перспективні проекти. Спільними зусиллями і покроковими діями ми зможемо досягнути певного результату в розвитку туристичної привабливості району.

Вікторія БОЯРШИНОВА.