П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
28 Вересня 2018

ЛЮБЛЮ ДІТЕЙ І ВІРЮ В НИХ!

Кам’янець-Подільський національний університет ім.Івана Огієнка щороку готує сотні фахівців, які реалізують себе в тому числі і в педагогічній справі. Мудрі викладачі вкладають у них великий багаж знань, та все ж, який відсоток студентів справді обізнані, що їх чекає після отримання довгоочікуваних дипломів? Чи розуміють вони, хто ж такий учитель і яка його місія?

ЛЮБЛЮ ДІТЕЙ І ВІРЮ В НИХ!Розібратися з цією дилемою десяткам студентів під час зустрічі 25 вересня допомогла вчитель української мови та зарубіжної літератури ЗОШ №17 Наталія РУДНІЦЬКА, яка стала фіналістом премії «Global Teacher Prize Ukraine» та ввійшла до Топ-10 найкращих учителів України.

– Я досі не знаю, чим заслужила таке високе місце в рейтингу, адже я звичайна вчителька в звичайній школі, – каже Наталія Павлівна. – Але точно знаю, що люблю дітей і вірю в них. Ще зі студентської лави пам’ятаю вислів: «Поганий той учитель, який бере свою роботу додому», тому потрібно так працювати, аби швидко і легко достукатися до дитини. Важливо, щоб це відбувалося не тоді, коли учень від хвилювання трясеться, переказуючи всі правила або показуючи кілометрові конспекти. Бо чимало інформації елементарно не засвоюється, і дітки забувають, що вчили. Тож використовувати різні методи сприйняття інформації для кращого її розуміння на уроках дуже корисно, а головне – продуктивно. Частенько на уроках ми з учнями малюємо комікси та «карти подорожей героя», в нашій уяві та дискусіях герої твору «Кайдашева сім’я» навіть ходять до психолога, і це справді допомагає краще аналізувати літературний твір. Ніколи не підводить у педагогічній діяльності використання мнемотехніки, яка дозволяє краще запам’ятовувати матеріал.

Шановні читачі! Ви ще встигнете підтримати Наталію Рудніцьку до 6 жовтня (на сайті ТСН у розділі «Спецпроекти» є народне голосування за найкращого вчителя «Global Teacher Prize Ukraine»). А інтерв’ю з Наталією Павлівною читайте у наступному номері «Подолянина».

Вікторія БОЯРШИНОВА.